Active family

Så här ska det bli fler golfare i Sverige!

Svensk golfs största aktörer kraftsamlar för att göra golfen tillgänglig för ännu fler. Nästa vår är det premiär för Golfens dag.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-13 Uppdaterad 2016-09-13

De aktörer som står bakom initiativet:

Sveriges golfleverantörers förening (SGLF)
PGA of Sweden (PGA)
Golf Administratörernas Förening (GAF)
Swedish Greenkeepers Association (SGA)
Svenska Golfförbundet (SGF).

Svensk golf är på frammarsch. Efter några år av ett minskat antal golfare är det nu återigen fler och fler som utövar sporten.

Men bättre kan det bli.

Nu ska svensk golfsports största aktörer sammansluta för att öka intresset ytterligare och locka ännu fler ut till banorna.

Den 20 maj 2017 kommer därför Golfens dag ha premiär med syftet att nå ut till en bredare massa.

– Landets 700 professionella tränare vill att detta blir en dag då nya golfspelare kan inkluderas i golfen. Golfens dag blir därför en av årets viktigaste dagar, säger Claes Björklund, ordförande i PGA och projektledare för Golfens dag, i ett pressmeddelande.

På grund av den stora sammanslutningen av organisationer är förhoppningen att hela golfindustrin ska kunna marknadsföras och öka synligheten kring de fördelar golf har när det gäller friskvård, miljö och samhällsekonomi.

Och att göra det efter flera fina framgångar är rätt i tiden, enligt Gunnar Håkansson, Svenska Golfförbundets generalsekreterare:

– Intresset för golf i Sverige är stort, men ännu är det många som inte hittat tillhörighet i en golfklubb. Golfens dag är därför ett initiativ som ska välkomna nya golfspelare, men också stimulera klubbarna att vässa sin verksamhet ännu mer, säger han.

Därför ökar golfen igen


Här är golfens hetaste listor


Text: Jesper Johansson • 2016-09-13
NyheterNyheter
Rulla till toppen