En härlig utmaning, Barefoot Resort i South Carolina. Foto: Barefoot Resort

Golfmecka längs USA:s östkust

Veckans skörd av resefrågor rör sig mest om banor på andra sidan Atlanten. Så vilka banor får man inte missa i Jacksonville, Florida, Anaheim i Kalifornien eller längs vägen från Washington ner till Georgia?

Text: Fredrick Månsson • 2014-06-24 Uppdaterad 2014-06-24

Läs alla tips

Intresserad av att veta mer om golfresor? Läs reseexpertens alla frågor och svar om resor över hela världen.

Här hittar du alla frågor & svar.

Fråga ResebloggenVilken bana är den bästa kring Malaga? Hur flyger man enklast till Orlando? Vilka länder är de mest underskattade att spela i?
Ställ dina frågor till vår golfreseexpert Fredrick Månsson som från i år (2015) svarar via Resebloggen.

Mejla på resebloggen@golf.se

FRÅGA: Vi är ett gäng som har tänkt bila från Washington och ner mot Myrtle Beach och Georgia i cirka 10 dagar. Önskar förslag på banor efter vägen. Vi har bilat och spelat relativt mycket runt om i USA tidigare, men östkusten är ny för oss. Ett besök på Kiawah Island har vi med i planerna. Vi har hcp 7,0-21,5. När är det hög-, mellan- och lågsäsong (om det nu finns någon)?

SVAR: När det gäller banor i området kring Myrtle Beach så håller det stora flertalet väldigt hög klass. Det är ett Amerikas golfmecka och mängden banor är imponerande. Ganska kyliga vintrar så det får väl kallas för lågsäsong. Min ”favobana” i området är utan tvekan Barefoot Resort. Flera schysta banor, men banan ritad av Pete Dye är mycket fin och otroligt utmanande. En annan höjdare är Sandpiper GC, men som sagt, det stora flertalet är mycket bra så ni kan lika gärna ta vilken som helst. Ett annat bra tips är att fråga i en proshop om vilken bana man inte bör missa i grannskapet. (Publicerad 2014-06-24)

 

FRÅGA: Vi åker ett gäng till Jacksonville i Florida för en veckas golf i höst. Vilka banor förutom TPC Sawgrass ska man inte missa när man är där?

SVAR: Ja, förutom TPC så är ju World Golf Village en dröm för golfare. Mycket att se med bland annat Hall of Fame men också finfina banor. Varför inte en runda på banan Bear & King som är designad av både Nicklaus och Palmer gemensamt. Mycket bra med andra ord. Ponte Vedra Inn & Club är en annan sköning som jag håller varmt om hjärtat. Fin atmosfär nära havet med TPC som närmsta granne. Hammock Beach har några riktigt läckra hål precis intill Atlanten och är också en bana ni inte bör missa. Har ni ont om dagar att fördela spelet på så ta dem i den ordningen jag nämnde dem, med TPC som förstaval givetvis. (Publicerad 2014-06-24)

 

FRÅGA: Jag ska till Anaheim i oktober och är väldigt sugen på att gå en runda där. Har du någon bra lösning på hyra av klubbor? Har ingen större lust att sl��pa på klubborna för en runda som jag ska gå själv. Hittade även en gammal fråga gällande Los Angeles där du rekommenderar Lost Canyons, är det fortfarande banan som gäller eller har du några nya förslag i området?

SVAR: Lost Canyons skulle nog förfarande vara högst upp på min lilla lista över LA-området. Vill du åka två timmar i bil bort mot Palm Springs så öppnar ju golfhimlen upp sig men om du håller dig till LA så är många klubbar privata och det kan vara tufft att komma ut om man inte känner någon medlem. Att hålla sig till schysta resortbanor är en rekommendation. Vad gäller hyra av golfklubbor så kan du säkert finna det på de banor du vill lira alternativt söka upp någon av de stora golfbutikerna som finns lite överallt och sen ta det därifrån. (Publicerad 2014-06-24)

 

FRÅGA: Jag är nyfiken på möjligheten att gå en nybörjarkurs utomlands, typ en vecka i sommar, och få en blandning av mycket och intensivt golfspelande plus socialt umgänge. Tips på researrangörer/golfklubbar som anordnar sådant? Har spelat till och från men aldrig nått officiell handicap. Vad brukar det handla om för kostnader?

SVAR: Jättesvår fråga att svara på om jag ska vara ärlig. Om jag vore i dina kläder skulle jag kontakta svenska PGA som har bra koll på sina medlemmar och vad de erbjuder i form av golfskolor och annat. Du kan nå dem via deras hemsida www.pgasweden.se Lycka till! (Publicerad 2014-06-24)

 

FRÅGA: Jag och min flickvän har siktat in oss på antingen USA eller Sydafrika. Vi vill gärna spela mer än bara en bana och hade tänkt oss någon slags rundresa. Vi har kollat en del på internet, men tyvärr har vi inte så bra koll på olika researrangörer. Skulle du kunna rekommendera någon?

SVAR: Jag kan tyvärr inte rekommendera någon speciell arrangör i denna resespalt. De stora drakarna är oftast bra och har koll på sina resmål. Man ska också veta att det inte är speciellt dyrt eller omständligt att sy ihop sin egen resa med bokade starttider, hyrbil, flyg samt boende on the side. USA är givetvis lättast på den biten. Sydafrika kan vara lite knivigare och där är väl en paketresa att föredra skulle jag tro.(Publicerad 2014-06-24)


Text: Fredrick Månsson • 2014-06-24
LevaNyheter
Rulla till toppen