Leva

Skön värme på Kallfors

2008 och 2009 stannade den inhemska proffstouren till på Kallfors under den sista tävlingsveckan för att göra upp i den tunga tourfinalen. De fick ett mycket gott slut. Det kan du också få.

Golf.se • 2010-05-17

Fakta: Golfhotellet

KALLFORS:Antal hål: 27
Greenfee: 150-600 kronor
Hemsida: www.kallfors.com

GOLFPAKET:Från 1250 kronor. Boende, frukost, greenfee och middag ingår.

PLUS+ De sköna sängarna.
+ Närheten till tee.
+ Bastuavdelning med utsikt över golfbanan.
+ Hotellgästerna har en egen puttinggreen.

MINUS- Inte tillbaka till klubbhuset efter 9.
– Ingen försäljning i hotelldelen.

Vi befinner oss i en skön och stillsam miljö i Järna utanför Södertälje och delar av den sörmländska naturen är kraftigt kuperad – som sträckan mellan hål 11 och 12. Det är en tvåhundra meter lång stigning och den som inte orkar promenera uppför ”mördarbacken” kan få skjuts för en tia. Klubben har en golfbil med sex platser och släp som kör skytteltrafik.

Ute på banan kommer du inte tillbaka till klubbhuset efter halva rundan men golfaren kompenseras med en kiosk som kallas för Lill-Kök och som har fullständiga rättigheter. Till det kan du äta pyttipanna, toast Skagen, en slice pizza, sallad med fetaost och coctailtomater eller en matig kycklingsmörgås med mangorajadressing. För den hungrige golfaren blir pausen en riktigt njutbar upplevelse och en försmak på det som väntar efteråt.

Restaurangen på Kallfors är som en festvåning ute på landet och varje fredag under maj är en slags texmex-festival med tacos och trubadur som får fart på matgästerna genom allsång och dans. Mellan 17 och 19 på fredagar är det även discorange med musik och jippon och en fredag i månaden byggs en stor darttavla upp i dammen nedanför uteserveringen där gästerna får betta och försöka träffa mitten. Showen leds av trubaduren.

Det är högt i tak och mitt i matsalen finns en stor rund öppen spis. Det är elegant.

Restaurangen och själva golfhotellet är två separata byggnader men det är inte mer än 50 meter att gå.

Vi får ett varmt mottagande i receptionen. Personalen är trevlig, servicen förträfflig. Lokalen gemytlig. Och efter den delikata middagen och underhållningen drar vi oss tillbaka till ett av de 17 rummen i klubbhushotellet.

I var och ett står en sådan där rutig säng och väntar på att ta hand om dig i det modernt inredda rummet. Om du efter en skön natts sömn känner att du vill ha just en sådan bädd hemma och sedan köper den i en av företagets butiker så bjuder de faktiskt på hotellnotan.

Vi somnar snabbt. När vi vaknar är det bara 20 meter till första tee.

Scroll to Top