Snabbast vinner. Den 13 juni avgörs SM i speedgolf på Oskarshamns golfklubb. Foto: Curt-Robert Lindqvist

Följa

Snabbaste golfaren ska koras

Är du en snabb spelare? Då får du inte missa SM i speedgolf. En plats på VM står på spel.

Karin Klarström • 2015-06-02

Den 13 juni är det dags för andra upplagan av inofficiella SM i speedgolf, som även i år spelas på Oskarshamns GK. Förra årets trevande urpremiär lockade bara fem deltagare, men i år finns det även en klass för den som kanske inte tror sig kunna leverera nån vidare score, men däremot kunna ta sig snabbt runt banan.

– Det är ju svårt att scora om man samtidigt ska springa runt banan och har hög puls om man inte är van vid det. Så därför har vi en klass där deltagarna spelar 18 hål och bara räkna tiden det tar att spela. Man ska såklart håla ut på varje hål enligt vanliga regler, men man behöver inte lägga till scoren, säger Lars Cederqvist, som ligger bakom arrangemanget.

I den riktiga tävlingsklassen däremot räknas antal slag plus antal minuter det tog att spela banan. Så om du spelar 18 hål på 80 slag och springer på 40 minuter har du ett resultat på 120. Oskarshamns golfbana är ungefär sju kilometer och det är kort avstånd mellan hålen, så det är ganska snabbspelat även för den ovane.

I år får tävlingen celebert besök i form av 2013 års världsmästare Robert Hogan, som kommer att visa hur det ska gå till. Irländaren vill bidra till att sprida sporten och kommer att vara med utom tävlan, så kampen om medaljerna står mellan de övriga deltagarna.

– Redan förra året hade vi ett wild card till VM i USA, och det har vi år också, säger Cederqvist. Eftersom Hogan redan är världsetta behöver han inte kvala via vår tävling.

Om du undrar hur man gör kan du ta del av Hogans egna tips i filmklippet ovan. Du har ju över en vecka på dig att finslipa formen.

Sista anmälningsdag är den 7 juni och du anmäler dig på tävlingens hemsida.

Scroll to Top