Rory Mcilroy tappade humöret och kastade en klubba i vattnet. Foto: Getty Images

Följa

”Det var en bra release, eller hur?”

Med drygt tio hål kvar av andra ronden i WGC Cadillac Championship fick Rory Mcilroys caddie en något lättare bag att bära. Världsettan kastade järntrean i vattnet efter ett misslyckat andraslag på det åttonde hålet.

Text: Olof Åsgård • 2015-03-07

WGC – Cadillac Championship

Bild 1113709

Spelplats: Trump National Doral, Miami, Florida

Par: 72

Längd: 7 266 yards

Prissumma: 9 250 000 US Dollar 

Titelförsvarare: Patrick Reed (2014)

Aktuell ställningVärldsranking

Läs också:

Rond 1: Stenson sexa på Doral

Svenskar i fältet:
Henrik Stenson, –4, 69, 71,
3 (världsranking), spelade första två varven ihop med världsettan Rory McIlroy och världstvåan Bubba Watson.

Alex Norén, +6, 73, 77, 158, gick rond ett och två tillsammans med Ryan Moore och John Senden.

Norén som i januari gjorde comeback på touren efter ett skadefyllt fjolår, och slutade tvåa i Dubai Desert Classic bakom Rory McIlroy, har kvalificerat sig för WGC-tävlingen via sin tiondeplats på årets Race to Dubai-ranking. Han spelade på Doral senast 2013, då han slutade på en delad 20:e plats.

Men tilltaget gjorde susen och Mcilroy spelade upp sig och gick två under par för dagen och ligger delad 11:a, totalt ett under par. Efteråt var världsettan ångerfull när han fick frågor om den kastade klubban.

– Den måste ha gått 60, 70 yards, tror jag. Nej, men frustrationen tog över. Det kändes bra när jag gjorde det men nu ångrar jag det och det är inget som jag uppmuntrar unga spelare att göra. Jag behövde inte järntrean mer så jag tänkte varför inte, sa Mcilroy till touren.

Världstrean Henrik Stenson som gått i samma boll som Mcilroy de två första varven ska enligt Mcilroy ha kommit fram och skämtat efter att klubban landade i vattnet.

– Han sa att om du inte kan komma med på Sportscenter med ditt spel så kan du åtminstone göra något annat.

Henrik Stenson, som knäckte en klubba över knät under British Open förra året, gick ett under par och ligger på delad fjärde plats, totalt fyra under par och fortsatte den lättsamma tonen på presskonferensen efteråt.

– Det är varmt där ute och vi svettas mycket. Den där provsvingen fungerade inte utan hamnade i vattnet så det är tydligt att vi inte har tillräckligt med babypuder med oss där ute. Jag har också kastat ett par klubbor genom åren. Det var en bra release, eller hur?, sa Stenson.

Stenson själv tappade i början av sin rond genom en dubbelbogey på fyran. Men hämtade sig sedan och gjorde birdie tre hål i rad.

– Jag är ganska nöjd. Slog många bra slag och satte en del bra puttar. Fyran var egentligen det enda dåliga hålet men överlag är jag glad över hur jag spelar och hur det går.

Alex Norén tappade tyvärr och gick fem över par. Han är totalt sex över, och ligger på 57:e plats.

Torsdagens succéman, J.B. Holmes, leder fortsatt tävlingen. Han kunde inte upprepa första varvets 62-runda men leder med två slag efter 73 slag andra dagen.

ET: Strålande spel av Lagergren i Sydafrika
LPGA: Nordqvist laddad inför helgen
PGA Tour: Svenskar vidare i Puerto Rico

Text: Olof Åsgård • 2015-03-07
FöljaNyheter
Scroll to Top