Inte ens en Padraig Harrington i gammalt gott slag hade kunnat scora på en så pass regnsjuk bana. Foto: Sam Greenwood/Getty Images

Följa

Harrington chockar alla

Ovädret fortsätter plåga The Honda Classic. Padraig Harrington leder tävlingen, vars finalvarv kommer spelas måndag kväll.

Text: Daniel Eriksson • 2015-03-01 Uppdaterad 2015-03-01

The Honda Classic

Bild 1113608
Speldatum
: 26 februari-1 mars 2015
Spelplats: PGA National Golf Club, Florida
Prissumma: 6 100 000 $

Aktuell ställning

Regn, hårda vindar och väder som gör det omöjligt för golfarna att vara ute på banan försenade än en gång The Honda Classic. Fredagens spel försköts fyra timmar efter häftigt regnande och de spelarna som inte hann klart sina rundor under fredagens spel hann nätt och jämnt påbörja sina tredjevarv innan vädrets makter med åska och blixtar satte stopp för vidare spel. 

Ovädret var så häftigt och prognoserna så regnfyllda att arrangörerna snabbt fattade beslutet att ställa in lördagens spel helt och hållet. Det innebär att tredjevarvet spelas under söndagen och finalvarvet flyttas till måndagen, vilket innebär att The Honda Classic blir en riktig maratontävling. 

En som presterade högkaratig golf innan ovädret drog in över Florida var Padraig Harrington. Irländaren har några tunga år bakom sig, efter de dubbla British Open-segrarna 2007 och 2008. Ett tag var irländaren rankad så lågt som 371:a på världsrankingen, innan han bröt sin fyra år långa segertorka när han spelade hem Indonesian Open i december. 

Problemen för Harrington började egentligen efter segern i PGA Mästerskapen 2008, då han började mixtra med sin sving för att ta ytterligare ett steg spelmässigt. Resultatet blev det motsatta, vilket fick förödande konsekvenser på golfbanan. 

Men nu tycks 44-åringen vara på väg mot gammalt gott slag igen. Han leder The Honda Classic efter två rundors spel med ett slag före Patrik Reed, trots att han avslutade sin 66-runda med två raka bogeys. 

– Min golf börjar kännas bra igen och det känns verkligen som att jag har spelet som krävs för att kunna hävda mig på den här nivån igen. Jag ser med tillförsikt fram emot vad den här säsongen har att föra med sig, säger segraren i The Honda Classic från 2005. 

Det återstår att se om det är lika muntra tongångar på måndag kväll när segraren i tävlingen ska utses. Bäste svensk är Jonas Blixt på delad 25:e plats med sina två under par efter två raka 71:or, en placering han delar med Carl Pettersson. David Lingmerth är den tredje svensken som klarade cutten och han är ett slag efter svenskduon. 


Text: Daniel Eriksson • 2015-03-01
FöljaNyheter
Scroll to Top