Peter Mortimer, Magnus Persson Atlevi och Sara Jelander var segrarna i årets Instruktörsmästerskap. Foto: Johan Hampf

Här är Sveriges bästa tränare – på golfbanan

Magnus Persson Atlevi, Sara Jelander och Peter Mortimer. Där har ni den segrande trion i årets Instruktörsmästerskap.

Text: Tommie Gustavsson • 2013-09-26 Uppdaterad 2013-09-26

Det blev dramatiskt när VW PGA Open, instruktörsmästerskapet, avgjordes på Links Course på PGA National. Efter särspel blev det till slut rutinerade Magnus Persson Atlevi som stod som segrare.

– Det här är första gången som jag spelar i huvudklassen. Förra gången, jag var med, för två år sedan, spelade jag i assistentklassen, säger Magnus, som den gången vann med bred marginal.

Nu blev det tuffare. Christoffer Wahlgren från Tegelberga gick sista varvet på 66 slag och såg länge ut som en segrare. Men Magnus drog i en birdieputt på det 18:e hålet och tvingade fram ett särspel.
Det behövdes bara ett hål för att kora mästaren. Christoffer missade driven på det 10:e hålet, första särspelshålet. Par räckte för att Magnus skulle kamma hem prischecken på 25 000 kronor.

– Alltid välkommet med lite extrapengar. Det här är tredje tävlingen jag vinner här på Links Course. Det har blivit lite av en favoritbana, fortsätter Magnus, som jobbar halvtid som instruktör på Lunds Akademiska GK.

– Men jag försöker spela och tävla så mycket som möjligt. I sommar har det nog blivit femton tävlingsvarv.

Damklassen vanns av förra LET-spelaren Sara Jelander från Kristianstads GK på 225 slag, medan herrarnas seniorklass vanns av Peter Mortimer, Kungsbacka GK på 214 slag. Samma resultat som Magnus och Christoffer hade i herrklassen.


Text: Tommie Gustavsson • 2013-09-26
FöljaNyheter
Rulla till toppen