ET-spelarna Björn Åkesson (t h) och Joakim Lagergren spelade hem Omegaslaget på Rya GK. Foto: Getty Images

Följa

ET-duo vann Omegaslaget

Det blev favoritseger i årets upplaga av Omegaslaget när European Tour-spelarna Björn Åkesson och Joakim Lagergren vann den klassiska foursometävlingen. – Det funkade riktigt bra, säger Lagergren.

Text: Oskar Åsgård • 2013-05-01

Omegaslaget

Resultatlista

Efter första varvet var favorittippade paret Joakim Lagergren och Björn Åkesson, som till vardags spelar på European Tour, två slag från ledningen.

– Vi spelade bra i början av första varvet och var fyra under efter elva, men tappade till minus ett, säger Joakim Lagergren till Svensk Golf.

Avslutningen på första varvet satte dock inga spår i duons spel. Tvärtom inleddes andra ronden ännu bättre. Efter elva hål var de sex under par.

I slutändan blev scoren 66 slag (-5) och ronderna 70-66 gav seger med tre slags marginal till tvåorna Niklas Rosenkvist och Jonas Blomberg.

– Det var foursomepremiär för mig och Björn, men det funkade riktigt bra. Vi är ganska jämlikt duktiga spelare, vilket gör att ingen får dra ett tyngre lass utan det flöt på bra, säger Lagergren.

Inte helt oväntat trivs Lagergren bra med spelformen.

– Det är hur kul som helst. Det roliga är ju att för en gångs skull få spela i lag och särskilt i foursome, inte bara köra samma spelform vecka ut och vecka in som vi gör på touren. Att vinna var ju förstås extra krydda på det roliga.

Segern firar de framför kvällens Champions League-drabbning mellan Barcelona och Bayern München.

– Man är ju ganska mör efter 36 hål så vi käkar middag och kollar fotbollen ikväll, det får bli firandet.

Omegaslaget lockar storspelare

Text: Oskar Åsgård • 2013-05-01
FöljaNyheter
Scroll to Top