Följa

Carlborg världsmästarinna – igen

Suveränen Sandra Carlborg försvarade under torsdagen sin världsmästartitel då hon tog hem segern i ReMax World Long Drive Championship. Med en drive på 309,8 meter slog hon finalrekordet i tävlingen och kan åter titulera sig världsmästarinna.

Marcus Lindgren • 2012-10-19

Efter att ha tyglat finalnerverna kunde den långtslående Allingsåstjejen Carlborg åter lyfta segerpokalen i ReMax World Long Drive Championship som den här veckan avgörs i Mesquite, Las Vegas. Med stort stöd från läktarplats lyckades svenskan träffa ”gridden” (landningsytan) med alla finalens sex bollar.

”Jag var så nervös hela morgonen. Jag slog inget vidare på uppvärmningen och var så laddad att jag mådde illa, skriver Carlborg på sin hemsida. Men sen när jag kom upp på tee så kändes det bättre, jag kände att jag hade grymt stöd från den smockfulla läktaren.”

Efter att ha kontrollerat finalen avgjorde den i longdrivesammanhang ännu obesegrade Carlborg definitivt tillställningen med tävlingens sista slag. Slaget mätte hela 309,8 meter, finalrekord och seger för svenskan som till vardags håller till på Nordea Tour.

”Inför sista bollen kollade jag på tavlan och såg att jag hade flera bra bollar, så då kunde jag släppa loss ordentligt. Jag är så lycklig, skriver Carlborg.”

Under fredagen ska Sandras bror, Peter Carlborg, försöka kvala in till huvudtävlingen i Open-klassen. Där står det stora hoppet om ännu en blågul seger till Andreas Persson och Carl-Johan Hellström.

Här kan du följa ReMax World Long Drive Championship.

Scroll to Top