Isabella Ramsays fokuserade avslutning under finalvarvet på Kungsbacka GK Foto: Catrin Gunnarsson

Följa

Ramsay och Carlsson finalsegrare

Nordea Tour Championship blev precis den dramatiska nervösa avslutning som alla ville ha.När röken skingrats stod Isabella Ramsay och Johan Carlsson leende och trötta i vinnarcirkeln.

Text: Martin Strömberg • 2012-09-30 Uppdaterad 2012-09-30

Det blev otroligt spännande i båda klasserna när Nordeatouren finalspelade på Kungsbacka GK. Herrarna kom in först och efter en svängig dag landade både Pontus Leijon från Woodlands och Johan Carlsson, St Jörgen, på nio under par. 

Då hade Leijon avslutat med två läckra birdies och otroligt starkt att sätta upp den i sidvinden på sista hålet.

– Det var imponerande. För mig var det en känslomässig berg- och dalbana idag och självfallet jäkligt kul att jag lyckades vinna till slut.

Det blev bara ett extrahål. Båda träffade green på ettan men Leijon treknackade sin nerförsputt från åtta meter medan Carlsson lyckades tvåputta från något längre avstånd.

– Klart man var nervös men det går lite från och till. Är det lite vatten eller out så kan det pirra till men det är ju så det ska vara, sa en ganska cool segrare.

Som dessutom har en lite speciell relation till finalens värd, Fredrik Jacobson.

– Ja, för några år sedan var jag på Torrey Pines med skolan och vi hade i uppgift att putsa spelarnas skor och då träffades vi och han var jäkligt skön kille.

Carlsson klev via segern förbi årets dominant, Kristoffer Broberg, på rankinglistan. Men han anser inte att han är förbi Broberg rent golfmässigt. Ännu.

– Jag har spelat såpass mycket med honom att jag vet hur bra han är. Han kan spela golf den killen, säger Carlsson och skrattar.

Trea blev Fredrik Gustafsson från Karlstad, två slag bakom.

På damsidan svängde det hela dagen men Isabella Ramsay från St Arild var hela tiden med däruppe. Trots att avslutningsdagen inte var den bästa rent spelmässigt höll hon undan med ett slag före Vetlandas Maria Ohlsson efter en onödigt nervös tvåputt på sista hålet.

– Jag blev lite väl aggressiv på förstaputten och den andra blev för lång för mina nerver, förklarar en lycklig Ramsay leende och fortsätter.

– Det var lite knackigt nervöst spel idag men skönt att det räckte ändå.

Segern var Ramsays andra i år och hon kom sånär ifatt totalsegraren Cecilie Lundgreen på listan. Härnäst väntar avslutningen av LET-Access för Ramsay och hon siktar på en topp 15-placering på listan vilket innebär att hon är direktkvalificerad för slutkvalet till LET:

På andra plats i finalen kom Vetlandas Maria Ohlsson och delade treor Josefine Sundh från Örebro och Lisa Andersson från Delsjö.

Carlsson i topp efter 67:a
Lina jagar hellre
Björk letar kvalform
Ny tränare bakom Linas supersäsong

Text: Martin Strömberg • 2012-09-30
FöljaNyheter
Scroll to Top