5de54c7331018

Följa

Boka golftid – var du än befinner dig

Nu kan du spontanboka din golf, oavsett var du är. Den mobila versionen av Min Golf ger dig tillgång till alla funktioner direkt i telefonen – och det behöver inte vara en så kallad smart phone.

Text: Karin Klarström • 2012-07-10

Så gör du

Surfa in med mobilen på adressen: mgmobil.golf.se

Logga in i Min Golf med ditt Golf-id och ditt lösenord. Använd tjänsten som vanligt.

För första gången kan du alltså surfa dig in på Min Golf direkt i mobilen, boka starttider, anmäla dig till tävling, ändra din handicap, lägga till nya golfvänner (och ta bort dem du inte längre vill ha på listan) samt sortera klubbarna i favoritordning. Du kan alltså göra i det närmaste allt i den mobila versionen som du normalt kan göra via datorn.

Det handlar inte om att använda en så kallad applikation (app), som finns tillgängliga för de olika modeller av smart phones som finns på marknaden. Du behöver bara en mobil som går att surfa med.

– Vi är nöjda med att kunna erbjuda så mycket av Min Golf till en rimlig kostnad. Det var aldrig ett alternativ att bygga motsvarande funktionalitet i en app, det hade kostat fyra-fem gånger mer, säger Ylva Skännestigh, som jobbar som utvecklingsansvarig för Golfens IT-system (GIT), där bland annat Min Golf ingår.

Hon är nöjd med att den nya mobila versionen av Min Golf är plattformsneutral, det vill säga inte låst till vare sig Iphone eller Android. Hon medger att dessa appar når stor del av marknaden, men samtidigt vet man inte hur utvecklingen framåt ser ut.

– Nu har vi en mobil Min Golf som klarar alla plattformar, tillägger Skännestigh.

För att använda Min Golf i mobilen surfar du med din telefon till adressen mgmobil.golf.se. Där loggar du in med ditt vanliga golf-id och lösenord.

Även om den nya lösningen inte är en så kallad app finns det sedan tidigare appar som Svenska Golfförbundet skapat. Både “Golfguiden” (guiden till samtliga svenska golfbanor) och “Golf Starttid” finns för såväl Iphone som Android.


Text: Karin Klarström • 2012-07-10
FöljaNyheter
Scroll to Top