Niklas Lemke tog i Nordeapremiären sin första seger på svensk mark sedan 2002.

Följa

Efterlängtad seger för Lemke

Niklas Lemkes seger i Nordea Tours premiärtävling, Peab PGA Grand Opening, var verkligen efterlängtad. Senast 28-årige Niklas lyfte en segerbucka på svensk mark var 2002.

Text: Tommie Gustavsson • 2012-04-28 Uppdaterad 2012-04-28

Så gick det

Klicka här för slutresultat i Nordea Tours premiärtävling

Då handlade det om Bankboken Tour.

– Fast jag har en seger på minitouren i USA också där emellan, säger Niklas, som var både lättad och glad efter segern i årets premiärtävling, som också är officiella PGA Mästerskapet.

Ett slag såg det ut att bli en promenadseger PGA Nationals Lakes Course. En bra bit in på sista varvet ledde Niklas med fyra slag. Men till slut blev segermarginalen bara ett slag före Magnus Carlsson, Frösåker och Björn Åkesson, Barsebäck. Niklas avslutade med 71, totalt -7, medan Magnus hade 68 och Björn 69 på slutvarvet.

– Jag höll på att ställa till det rejält på sista hålet, fortsätter Niklas. Andraslaget gick mot vattnet, men bollen hamnade i slänten. Sedan slog jag ner den i bunkern. Tack och lov slog jag ett bra bunkerslag.

Ja, Niklas satte upp bollen dryga metern från flaggen och kunde kosta på sig en tvåputt för att säkra första segern på tio år. Det räckte med bogey eftersom Björn Åkesson precis innan också avslutade med bogey.

Efter sex års studier i USA och en socionomexamen i bakfickan kan 28-årige Niklas nu satsa 100 procent på golfen.

-Den här segerchecken (90 000 kronor) är guld värd. Nu behöver jag inte oroa mig för ekonomin de närmsta månaderna. Efter den här tävlingen blir det förhoppningsvis Europatouren på Madeira och sedan full satsning på Challenge touren.

Men tro inte att Niklas, som är uppvuxen i Linköping, men numera bor i Göteborg och representerar Öjared, var nöjd med spelet:

– Nej, det kan jag inte påstå. Många dåliga slag och mycket frustration alla tre dagarna på banan. Däremot är jag nöjd med hur jag lyckades fokusera och hålla ihop ronderna. Dessutom vill jag säga att banan var i kanonskick. Helt fantastiskt att spela på sådana greener i april månad.

Björn Åkesson, som liksom Niklas åker till Madeira och fullsatsar på Challenge touren, var visserligen lite besviken med bogeyn på 18:e hålet i går, men annars nöjd med sitt spel:

– Jag har fått riktigt bra ordning på mitt järnspel. Med lite bättre flyt på greenerna känns det som det kan bli riktigt bra.

Bäste amatör blev Christian Larsson från Eslöv, bara fyra slag efter segraren.

Noteras bör att vi även fick se två hole-in-one. Det var Martin Erlandsson och norrmannen Christian Aronsen som svarade för den bedriften.

TV: Segerintervju med Niklas Lemke

Text: Tommie Gustavsson • 2012-04-28
FöljaNyheter
Scroll to Top