Per-Ulrik Johansson har spelat hem sex titlar på European Tour, sedan debuten som proffs under 1990. Foto: Getty Images

Följa

Viasat Golf värvar Per-Ulrik

Per-Ulrik Johansson lägger tävlingskarriären på is under obestämd framtid. Tourgolfen blir dock fortfarande en stor del av hans tillvaro, fast nu främst som expertkommentator.

Text: Eric Franzén • 2012-02-01

Under förra året gjorde skadedrabbade Per-Ulrik Johansson ett seriöst försök till comeback på European Tour. Det hela slutade med tre missade kvalgränser.
Den senaste tiden har han varvat livet som trebarnspappa med olika uppdrag för Swedish Golf Team.

Men med start under veckans Qatar Masters kommer Per-Ulrik att frekvent dyka som expertkommentator i Viasat Golf.

– Jag har inte känt mig så bra i höfterna på ett tag, så jag tänkte göra lite andra saker tills vidare. Jag har inte sagt att jag ska lägga av, utan vi får se hur det blir.
  
Han har provat på rollen som bisittare/expert tidigare, i både Viasat och SVT. Det nya uppdraget med Viasat innebär att han regelbundet kommer att dyka upp i sändningarna tillsammans med kanalens kommentatorer – Göran Zachrisson, Mats Hallberg, Tommy Billberg, Magnus Sunesson och Johan Ryström.

– Jag vill förklara spelet mer i detalj för tittarna. Varför n��gon svingar eller puttar på ett visst sätt eller varför någon är bättre än den andra. Jag har spelat med de flesta där ute under många år på touren, och tror att jag kan tillföra en ganska viktig del när sändningarna kommenteras.

Vad tycker du själv är intressantast inom tourgolfen just nu?
– Det som är roligast är att vi har fyra européer som är högst upp på världsrankingen. Det kommer också många roliga yngre spelare som Rory McIlroy, Rickie Fowler och svenska Joakim Lagergren. Han är skön. En kille som är kaxig på rätt sätt och gått sin egen väg. Alex Norén tycker jag är tillräckligt bra för att vara topp tio i världen. Ser fram mot att följa om han kan höja sig ännu ett snäpp och ta sig dit redan i år.


Text: Eric Franzén • 2012-02-01
FöljaNyheterPer-Ulrik Johansson