Följa

Carlborg bäst i världen

Sandra Carlborg är världsmästare i longdriving. På torsdagen besegrade hon konkurrenterna i ReMax World Long Drive Championship. Svenska Helena Rhodin blev trea.

Karin Klarström • 2011-10-28

Följ tävlingen

Följ herrarnas tävling i Nevada – klicka här.

Läs också

En rond med Sandra Carlborg:
“Jag har väldigt lätt för att tända till”

Svenska Sandra Carlborg låg före konkurrenterna redan från början i ReMax Long Drive Championship. Redan i första omgångens första försök slog hon till med en drive på 300 yards (274 meter), och så fortsatte det.

I andra omgången plussade hon på längderna ytterligare, och var med sina 323 yards i tredje omgången mer än 20 yards längre än närmaste konkurrent. När det väl var dags för final fick hon sällskap med landsmaninnan Helena Rhodin och kanadensiskan Lisa Vlooswyks. Dessa båda hade följts åt i längderna under kvalomgångarna.

“Sen var det dags för final, och om jag hade varit nervös tidigare var det nu hundra resor värre”, skriver Sandra Carlborg på sin hemsida.

Men finalen blev inte som hon hade tänkt sig. Även här hade de tävlande sex bollar var på sig  för att få till den längsta driven. Men Sandra fick inte till det.

“Jag slog och slog, boll efter boll och med en boll kvar hade jag inte fått en enda bra träff”, skriver hon vidare på hemsidan.

När det så var dags för sista chansen, sista bollen, missade hon landningsytan och därmed var den bollen utanför tävlingen. Det visade sig dock att en av hennes tidigare bollar landat på 285 yards (260 meter), vilket var tre yards längre än Vlooswyks. Det räckte för seger. Bronset gick därmed till Helena Rhodin.

“Nu kunde jag inte hålla tillbaka tårarna och vet verkligen hur det är att gråta av lycka”, skriver Sandra Carlborg på hemsidan, när det gick upp för henne att segern var säkrad.

Sandra Carlborg fick ta emot en prischeck på 4 000 dollar för segern, och blev den första svenska segraren på damsidan hittills i den prestigefyllda tävlingen. Damernas mästerskap spelades inte 2009 och 2010, men skrevs alltså åter in på schemat för 2011. Carlborg har det gällande världsrekordet för damer på 391 yards (357 meter).

Svensken Viktor Johansson är den ende svenske manlige deltagare som vunnit finalen i longdriving i Nevada. 2000 vann han med sina 315 yards i finalen (288 meter).

Rekord-Sandra siktar på VM
Scroll to Top