5de57d8ef1544

Följa

Fihn och Davidsson vann tourfinalen

Inga leaderboards på banan gav en extra krydda åt Nordeas tourfinal på Vallda.Vare sig Felix Fihn eller Julia Davidsson hade en aning om att de hade vunnit när de lämnade sista green. – Det var första gången jag var i den här situationen och det var perfekt att inte veta, sa förstagångssegraren Fihn.

Text: Martin Strömberg • 2011-10-02 Uppdaterad 2011-10-02

Det blev dramatiskt i både dam- och herrfinalen på Vallda utanför Kungsbacka. Det spelades 27 hål för ledarna under söndagen och det var en trött men lycklig Fihn som först efter avslutat varv förstod att han vunnit.

– Jag hade faktiskt inte en tanke på seger under sluthålen även om jag visste att jag förmodligen låg hyfsat till, förklarar han.

Segermarginalen för 22-åringen från Delsjö blev bara ett slag. Benny Ahlenbäck från Laholm var inne på åtta under och när Fihn hade två puttar för seger från sju meter var han ovetande om detta faktum.

– Ja, och jag kan inte säga att jag var nervös, det var mer adrenalin. Jag slog mina tre sista slag helt perfekt och det är en otrolig känsla just nu.

Mer besviken var han för en dryg vecka sedan då han missade första steget i kvalskolan till Europatouren med ett enda slag.

– Det var ett av mina stora mål det här året att åtminstone ta en CT-kategori så det var helt tomt efter den missen. Nu känns det bättre, säger han och ler.

På damsidan ledde Jönköpings Julia Davidsson klart efter nio hål. Men åtta par och en avslutande bogey senare lämnade 21-åringen sin sista och banans nionde green besviken.

– Jag tänkte att det här blir nog ingen seger och när jag frågade folk vem som ledde så var det ingen som svarade. Det var först långt efter som jag fattade att jag vunnit, berättar hon.

I sista bollen hade danska amatören Daisy Nielsen chansen att tvinga fram ett särspel men då hade hon behövt göra birdie, nu blev det “bara” ett par.

– Helt fantastiskt och nu ska jag ner till Halmstad och se om det finns några av mina klasskamrater på Scandinavian school of golf som vill fira lite. Jag tänker då inte sitta i min lägenhet själv ikväll, säger Julia och skrattar.

Totalt vann Kvarnbys Jens Dantorp och Vetlandas Maria Ohlsson order of merit på 2011 års Nordea Tour.

"Det största som hänt"
Segraren i valet och kvalet
Slutresultat Nordeas Tourfinal

Text: Martin Strömberg • 2011-10-02
FöljaNyheter
Scroll to Top