Steve Williams och Adam Scott – ett vinnande team? Foto: Getty Images

Följa

Williams lyfter Scott

Med Steve Williams som caddie ännu en vecka har australiensaren Adam Scott gått till delad ledning i AT&T Championship. Ende svensken i fältet, Carl Pettersson, ligger på 77:e plats.

Jörgen Ohlson • 2011-06-29

AT&T National

Datum: 30 juni-3 juli
Bana: Aronimink Golf Club, Newton Square, PA
Prispott: 6,2 miljoner dollar
Vinnare: Justin Rose (2010)

Startfält
Starttider
Aktuell ställning
FedEx Cup Ranking

Precis som i US Open för två veckor sedan är Tiger Woods caddie Steve Williams engagerad på Adam Scotts bag. Samarbetet fungerade utmärkt på torsdagen, då duon tog sig runt svårflirtade Aronimink GC på 66 slag (-4) och är i delad ledning med amerikanen Hunter Haas.

Samtalsämnet efter ronden var banan. Trots perfekta väderförhållanden lyckades bara 28 spelare gå under par. Det allmänna omdömet var att Aronimink var mer US Open-lik än Congressional förrförra veckan med hårda fairways, tjock ruff, blixtsnabba greener och en del diaboliska pinnplaceringar.

Adam Scott gillade anläggningen.

– Det är en fantastisk bana, underbart uppsatt. Greenerna är perfekta och även om fairways är ganska generösa så är ruffen rejäl. En bra balans. Det finns låga scorer att hämta därute, men då måste du spela riktigt bra golf, sa den 30-årige australiensaren.

En som hade en jobbig öppningsrond var Carl Pettersson, den ende deltagande svensken. Hans 73:a räckte till delad 77:e plats.

Scroll to Top