Seve Ballesteros avled på lördagsmorgonen i sitt hem i norra Spanien. Foto: Getty Images

Seve Ballesteros död

Severiano Ballesteros avled tidigt på lördagsmorgonen i sviterna av den hjärntumör han drabbades av 2008. Den spanske golflegendaren blev 54 år.

Text: Jörgen Ohlson • 2011-05-07 Uppdaterad 2011-05-07

TV: Seve om cancern

Bild 1111311

BBC:s Peter Alliss träffar Seve Ballesteros hemma i Spanien och pratar om karriären och kampen mot cancern. Klicka här för att se inslaget.

Med Seve Ballesteros har en av golfhistoriens färgstarkaste profiler, och mest älskade mästare, gått ur tiden. Han vann totalt 87 segrar runt om i världen, inklusive tre British Open och två US Masters och deltog i  åtta Ryder Cup. Han var även kapten för Europas vinnande lag på Valderrama 1997.

På fredagen meddelade familjen på sin hemsida att Seves hälsotillstånd allvarligt hade försämrats, 

Kollapsade 2008
Seve Ballesteros kollapsade på Madrids flygplats 2008. En hjärntumör konstaterades och golfstjärnan tvingades genomgå fyra komplicerade operationer. Han kunde så småningom lämna sjukhuset och fick sin vård i hemmet.

I maj 2009 visade sig Seve för första gången offentligt efter sina operationer. Han bevistade en fotbollsmatch med favoritlaget Racing Santander och fick då motta stående ovationer från publiken.

Dödsbud på lördagsmorgonen
Det senaste halvåret har allt fler rapporter indikerat att Seve varit vid mycket dålig hälsa. På fredagen gick familjen ut med ett meddelande på Seves egen hemsida att ”hälsotillståndet allvarligt försämrats”.

På lördagsmorgonen kom dödsbudet via den spanska televisionen. Seve avled i sitt hem i norra Spanien klockan 02.10 omgiven av sin familj.

Severiano Ballesteros begravning äger rum i Pedrena på onsdag i San Pedro-kyrkan. Efter det bjuds familjen och de närmaste in till en vaka.

Regionen Cantabria, där Ballesteros hemstad Pedrena ligger, har utlyst tre officiella sorgedagar.

Seve stor i Sverige

Text: Jörgen Ohlson • 2011-05-07
FöljaNyheterSeve Ballesteros
Rulla till toppen