I sommar får Mikael Eriksson döma US Open för första gången. Då är han på plats på Pebble Beach. Någon som känner igen en annan majorbana i bakgrunden…? Foto: Privat

Följa

Eriksson ska döma US Open

Som en av tre domare från Europatouren åker Mikael Eriksson över till USA och Pebble Beach. Slutdestinationen för resan är US Open.- Det är alltid spännande att döma en major, säger han.

Text: Gabriella Karlsson • 2010-03-21 Uppdaterad 2010-03-21

Bild 1108035

Tidigare har han dömt femton British Open, fyra Ryder Cup och han har dömt US Masters som förste svensk. Nu tar Mikael Eriksson nästa kliv i sin karriär och blir även först med att döma US Open. 14 juni flyger han över med sina två domarkollegor från Europatouren. Vad hans exakta roll som domare blir vet han inte riktigt än men han har sina aningar:

– Det brukar bli att gå med i en boll, säger han till Svensk Golf.

I en vecka ska han leva och arbeta på Pebble Beach, något som han ser fram emot väldigt mycket då han aldrig besökt banan tidigare.

– Det ska bli jätteroligt att se banan och se vilka förutsättningar det kommer att bli där, säger Mikael.

Under US Open är de allra tyngsta namnen samlade för att göra upp om majortiteln. Något som Mikael bara ser som roligt och inte det minsta nervöst:

– Det är alltid spännande att döma en major, säger han.

Mikael Eriksson ser det här domaruppdraget som alla andra och har inte förberett sig annorlunda inför avfärden. Men han erkänner att det är annorlunda att få döma en major:
– Allting är så mycket större, runtomkring och så. Det märks verkligen att det är en major som spelas.

Har du någon “drömboll” som du skulle vilja gå med?
– Nej, det har jag inte. Alla bollar är drömbollar. Men när jag var med och dömde Ryder Cup när den spelades på The K Club så gick jag med när Tiger Woods och Jim Furyk mötte Lee Westwood och Darren Clarke. Det var riktigt roligt för då var Woods världsetta och Furyk tvåa.


Text: Gabriella Karlsson • 2010-03-21
FöljaNyheter
Scroll to Top