British Masters – Day One

Blogg

Monsterputten som lyfte Norén

Satte 15-metersputt på sista hålet

Text: Martin Strömberg • 2016-10-13

Alexander Norén fortsätter att producera fin golf på Europatouren.

Stockholmaren har två segrar och ytterligare två topp tio-placeringar på sina åtta senaste starter. Idag fick gav han sig själv ytterligare en fin inledning av British Masters på The Grove. Till stor del hjälpt av en eagle på sista hålet.

– Skön avslutning. Jag slog många bra slag idag men hade lite problem med min driver. På sista slog jag en bra spoon upp och fick lite hjälp av Andrew Johnsons putt, jag visste lite hur den skulle uppföra sig och att den var snabb på slutet.

Han gick från två under till fyra under och hoppade upp till en delad femteplats i en jämn resultatlista. Totalt gjorde han fyra birdies, en eagle och två bogeys.

Norén är ett slag bakom en kvartett spelare på fem under par.

Bland andra sydafrikanen Richard Sterne som hittat formen ordenltigt mot slutet av säsongen. Sterne har åtta rundor i rad under 70 slag och har inte gjort en bogey på 55 hål.

– Idag var nog det bästa jag spelat tee till green under hela året. Jag hade så många chanser från fem meter och mindre och det är skönt att känna att man har korntroll över golfbollen ibland, sa en nöjd Sterne.

Näst bästa svensk är Pelle Edberg som delar 21:a plats efter sin 69:a (-2).

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-10-13
BloggAlexander NorenEuropean TourPelle EdbergRichard SterneTournytt
Scroll to Top