5de4680d61cb2

Blogg

Robert Karlsson om hemmabanan: ”Jag var inte helt förberedd”

Robert Karlsson berättar om hur det är att vara både värd och spelare för Swedish Challenge som i veckan avgörs på Katrineholms GK.

Text: Erik Hallberg • 2016-08-05 Uppdaterad 2016-08-05

Robert Karlsson är den naturliga mittpunkten under Challenge Tour-tävlingen, Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson, på Katrineholms GK.

Förutom att låna ut sin namn till tävlingen är hemmasonen den mest meriterade golfaren i startfältet.

På fredagen gick Karlsson på par, 72 slag, vilket gör att han efter två rundor landar på två slag under par – fem slag efter täten. 

– Det är ett lite konstigt spel det här i bland, jag tyckte jag slog bollen bättre i dag än vad jag gjorde i går men kom ändå in två slag sämre. Jag är egentligen mer nöjd med dagens spel än gårdagens, det var svårare flaggplaceringar i dag. Framförallt känns det kul att vara här, säger Karlsson.

För Robert Karlsson betyder hemmatävlingen mycket fix vid sidan av golfen, något som är roligt men också tar en del fokus från spelet.

“Sen jag spelade Scottish Open har jag tränat golf kanske tre timmar”

– Jag har haft tre veckors ledighet innan jag kom hit. Sen jag spelade Scottish Open har jag tränat golf kanske tre timmar, det är inte optimalt för att göra bra resultat men det är fantastiskt kul att vara här och få vara en del av den här tävlingen.

Katrineholms GK är verkligen Robert Karlssons hemmabana. Karlsson är uppväxt här och hans pappa var tidigare greenkeeper. Trots det menar Karlsson att han aldrig tidigare spelat banan på det här sättet.

– Det är både bra och dåligt att ha spelat banan så pass mycket som jag har gjort. Jag har aldrig spelat banan med sådan här kondition, greenerna är mycket snabbare än vad jag någonsin spelat tidigare. Det blir annorlunda med pinnplaceringarna var man vill ligga. Jag var inte helt förberedd på att det skulle bli så här snabbt och att det skulle göra så här stor skillnad.

Karlsson har under en längre tid haft problem med en ömmande armbåge men nu menar han att återhämtningen går åt rätt håll.

– Jag har som sagt haft ledigt i tre veckor och jag har jobbat hårt med rehablitering, så nu spelar jag utan några tabletter och utan skydd. Jag försöker bygga upp det och spela långsamt med mer och mer bollar. Det är första gången sedan april jag spelar utan skydd så det är bra.

Den närmsta framtiden för Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson är bestämd men Karlsson menar att den frågan får vänta några dagar till.

– Tävlingen är här i tre år sen får vi se. Vi ska börja med att avsluta den här veckan så får vi utvärdera efteråt. Vi får se vad vi kan göra nästa år, förhoppningsvis något ännu bättre.

Se hela intervjun med Robert Karlsson här:


Text: Erik Hallberg • 2016-08-05
BloggChallenge TourKatrineholms GKRobert Karlsson
Scroll to Top