The Masters – Preview Day 1

Fanny Sunesson: ”Den bästa duellen i historien”

Fanny Sunesson har tidigare varit caddie åt bland annat Henrik Stenson och Nick Faldo. Nu säger hon att Stensons vinst kommer att gå till historien som en av de bästa.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-18 Uppdaterad 2016-07-18
Fanny Sunesson: ”Den bästa duellen i historien”

Fanny Sunesson har tidigare varit caddie åt Nick Faldo och var med när han vann The Open. Senare i karriären var hon caddie åt Henrik Stenson, men vad han kände under den sista rundan av årets upplaga vill hon inte prata om.

– Jag kan bara prata för mig själv. Och för mig var det så att när man var där ute var man fokuserad. Det är efteråt, när man har vunnit, som känslorna kommer.

Den legendariska caddien säger att hon imponerades av Stensons spel, och att The Open var en major hon trodde att han kunde vinna.

– Han har spelat bra på The Open innan, så det kändes som att hans spel passade bra. Och de rekord han slår säger det mesta. Han var enastående, säger Fanny Sunesson.

– Samtidigt känner jag att han kan vinna vilken tävling som helst, med det spelet han har.

De rekord Henrik Stenson slog var den lägsta totala scoren i The Open, och lägsta mot par. Dessutom tangerade han lägsta score för en runda i en major (63 slag).

– Att Mickelson skjuter 65 i sista gruppen och är tre slag efter. Det visar att båda spelade enormt bra under söndagen. Det här kommer gå till historien som den bästa duellen någonsin.

Fanny Sunesson trodde att han skulle klara av att vinna efter att Stenson slagit ut på det 18:e, bara någon meter från en fairwaybunker.

– Då kände jag att ”ja, det är lite som Fred Couples och Olazabal i Masters, det här tar han”. Han hade två slag inför det 18:e hålet men man vet inte förrän sista putten är satt.  Men det var ett sådant omen att det skulle gå bra, säger Fanny Sunesson.


Text: Jesper Johansson • 2016-07-18
BloggHenrik StensonNick FaldoThe OpenTournytt
Rulla till toppen