U.S. Women’s Open – Round Three

Guldet blev till sand

Efter en fantastisk avslutning av US Women´s Open föll Anna Nordqvist snöpligt i särspel. Hon nuddade sanden i en bunker och fick två pliktslag.

Text: Martin Strömberg • 2016-07-11 Uppdaterad 2016-07-11

Det blev en känslomässig berg- och dalbana för Anna Nordqvist sista dagen av US Women´s Open. Först hämtade Torshällas finest in sex slag på ledarna och såg ett tag ut att kunna vinna under ordinarie spel. Dagens klart bästa rond (67) kröntes av en eagle på det 15:e hålet och till slut var det bara amerikanskan Brittany Lang som kunde matcha svenskans sex under par.

Duon gick ut på extrahål över tre hål och det första delades på par. Det trodde alla tittare att även det andra hålet gjordes men när bilder från Anna Nordqvists besök i fairwaybunkern spelades upp syntes tydligt att svenskan vidrört sanden i baksvingen. Det var inte mycket men ändå tydligt.

Det dröjde dock till en bit in på sista extrahålet innan de två spelarna fick reda på incidenten och det blev ett rejält antiklimax runt sista green när dramatiken rann ut i sanden fullständigt.

Ändå naturligtvis en fantastiskt fin söndag av Anna Nordqvist som visade att hon när som helst var som helst kan vinna vad som helst.

Men den här avslutningen vill hon naturligtvis glömma.

Slutställning


Text: Martin Strömberg • 2016-07-11
BloggAnna NordqvistBrittany LangTournyttUS Women's Open
Rulla till toppen