KPMG Women’s PGA Championship – Round One

Hole in one lyfte Henderson

Det blev en svårspelad första dag på Sahalee. Kanadensiska 18-åringen Brooke Henderson bemästrade banan bäst.

Text: Martin Strömberg • 2016-06-10 Uppdaterad 2016-06-10

Det blev en ganska tuff dag för damerna under första ronden av KPMG Womens PGA Championship. Nio spelare lyckades ta sig runt under par och en av dem var världsfyran Brooke Henderson. Hon startade på tian och ett hole in one på hennes fjärde hål (banans 13:e) fick fart på 18-åringens spel.

– Ja, det var en riktigt bra dag idag och att göra hio här var fanstastiskt. Jag pullade slaget lite grann men den hoppade höger och rullade i, berättade Henderson.

Som berättade att hon tänker ge bilen, En Kia K-900 till sin syster och caddie, Brittany. 

Den unga kanadensiskan vann sin första och hitills enda seger på PGA-touren ifjol i Portland men har i år varit jämn och säker med 13 klarade kvalgränser av 14 möjliga och nio topp tio på sina senaste tio starter. Columbia Edgewater, banan där hon vann ifjol, påminner mycket om veckans spelplats Sahalee Country Club.

Hon träffade bara tio fairways och tio greener men räddade sig med hjälp av vass puttning och behövde bara 23 puttar för att ta sig runt.

– Många av mina topplaceringar har kommit efter bra spel på helgen. Det känns skönt att få en bra start också för omväxlings skull, sa Henderson.

Amerikanskan Christina Kim och sydkoreanskan In-Kyung Kim delar andraplatsen, två slag bakom Henderson.

För svensk del såg det länge bra ut för Anna Nordqvist. Hon var på par efter tolv hål men två sena bogeys innebar 73 slag (+2) för ronden och en delad 37:e plats. Hon har dock bara sex slag upp till ledningen.

Caroline Hedwall gick runt på 75 slag (+4) medan Pernilla Lindberg tyvärr hade en jobbig dag och fick signera ett kort med 80 slag (+9) på nedersta raden.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-06-10
BloggAnna NordqvistBrooke HendersonChristina KimLPGA TourTournytt
Rulla till toppen