Nordea Masters – Day Three

Fitzpatrick har redan förstört festen?

Matthew Fitzpatrick bjöds in till kalaset med epitetet "blivande superstjärna". Nu kan han redan ha förstört festen.

Text: CM Hellsten • 2016-06-04 Uppdaterad 2016-06-04
Fitzpatrick har redan förstört festen?

Luke Donald, Adam Scott, Lee Westwood och Graeme McDowell.

Listan på namn som en gång har vunnit Nordea Masters tidigt under karriären, för att senare ha blivit superstjärnor är lång – och visar på en imponerande fingertoppskänsla från arrangörshåll.

När Nordea Masters under våren gjorde klart med Matthew Fitzpatrick så var Lagardere Sports golfansvarige Claes Nilsson mycket nöjd med nyförvärvet.

Så här sa han då till svenskgolf.se/wp:

– Det känns jätteroligt att Matthew kommer hit och spelar. Fitzpatricks namn stod väldigt högt på min önskelista inför årets tävling. Det är roligt att vi har en tävling med så många välkända namn på listan över segrare. De kanske inte var superstars när det hände, men jag vet att Sverige och vår tävling har en särskild plats i deras hjärtan eftersom segern här betydde mycket för dem. Jag hoppas verkligen att Fitzpatrick kommer att vara med och slåss om det i år.

Det gör sannerligen Matthew Fitzpatrick.

Frågan är om han inte redan på lördagen avgjorde Nordea Masters.

Han gick runt på 68 slag – under sista nio blev det tre birdies i rad på hål 13-14–15 och med –15 totalt är engelsmannen fem slag före tvåorna Alex Norén och Nicolas Colsaerts.

– Jag är förstås supernöjd med läget men det är fortfarande en lång väg kvar. En rond återstår och i golf kan allt hända, men det är skönt att ha spelat bra i dag och det tar jag med mig till söndagens avslutning, säger Matthew Fitzpatrick.

21-åringen blev proffs så sent som 2014 efter en fin amatörkarriär, men behövde inte vänta särskilt länge innan han var namnet på många britters läppar.

I fjol vann han nämligen klassiska British Masters, det öppnade många dörrar – bland annat den till Augusta National.

Och återigen överraskade engelsmannen positivt, genom att sluta på sjunde plats.

Nu är han alltså på väg att vinna Nordea Masters.  

– Jag ser fram emot rond 4, jag ska göra mitt bästa och så får vi se var det slutar. Jag spelar tillsammans med hemmaspelaren Alex Norén och lär ju inte vara publikfavoriten i den gruppen. Alex är en bra kille och det ska bli kul.

 


Text: CM Hellsten • 2016-06-04
BloggAlexander NorenBro HofMatthew FitzpatrickNordea MastersTournytt
Rulla till toppen