BMW PGA Championship – Day One

Norén på väg mot Nordeaformen

Nästa vecka försvarar Alex Norén sin titel på Bro Hof. Och formen är på väg.

Text: Martin Strömberg • 2016-05-26 Uppdaterad 2016-05-26

Efter mängder av skador och ofrivilliga tävlingsuppehåll är Alex Norén på väg tillbaks på allvar. Han har redan två topp-tio den här säsongen och han kan äntligen släppa loss och träna och spela som han vill.

Tvi, tvi ta i trä.

– Formen är ok och blir bättre och bättre känns det som. Jag behöver jobba vidare på alla delar av spelet men det ska bli kul att spela lite fler tävlingar nu efter ett litet uppehåll, berättar Norén för Svensk Golf.

Han vann ju som bekant Nordea Masters på PGA National ifjol och han vann dessutom tävlingen i stor stil när den spelades på Bro Hof 2011.

Nu ser han fram mot att göra ett nytt försök nästa vecka.

– Ja, det ska bli kul.

Men först ska BMW PGA Championship avgöras den här veckan på Wentworth några mil sydväst om London. Det är den näst största tävlingen på Europatourens ordinarie schema efter The Open och även om spelare som Rory McIlroy och Henrik Stenson inte spelar i år är startfältet alltid högklassigt.

Och Alex Norén inledde bra.

Haningespelaren hade 69 slag efter fyra birdies och bara en bogey, på det sista hålet, och delar tiondeplatsen.

– Jag spelade bra från tee och fick ihop närspelet idag. Jag hoppas slå lite bättre järnslag framöver för det är inte superlätt runt greenerna här, säger Alex.

Han delar placeringen med Rikard Karlberg och svenskduon är fyra slag bakom en tättrio bestående av holländaren Joost Luiten, australiern Scott Hend och sydkoreanen Y.E Yang, alla sju under par.

Ett slag från ledningen på sex under par finns Masterssegraren Danny Willett som studsade tilbaks fint efter den mindre lyckade avslutningen på Irland förra veckan.

Och han fick ett furstligt mottagande av hemmapubliken på första tee som gav dagens största jubel när Willett slog ut.

– Jag uppskattar det verkligen och det kändes att man var på hemmaplan. jag hoppas att jag kan bjuda tillbaks med lite bra golf under veckan, sa Willett.

Flera svenskar var på väg mot bra scorer men vid ett par tillfällen satte det luriga 17:e hålet käppar i hjulen. Jens Fahrbring startade bra och var två under när han kom till 17:e men efter en trippelbogey landade Jens på 73 slag.

Pelle Edberg var ännu värre och tvingades notera en nia och så småningom 76 slag för ronden.

Ställningen

 


Text: Martin Strömberg • 2016-05-26
BloggAlexander NorenEuropean TourJoost LuitenScott HendTournyttY.E Yang
Rulla till toppen