Blogg

TV: Se Rorys avgörande monsterslag

Han var på väg att tappa segern i Irish open. Men då avgjorde Rory McIlroy med två mäktiga slag på 16:e och 18:e.

Martin Strömberg • 2016-05-22

Han har vunnit fyra majors.

Men efter dagens seger på hemmaplan i Irland menade Rory McIlroy att detta förmodligen var den svåraste tävlingen att vinna rent känslomässigt.

– Jag har spelat och vunnit stora tävlingar men jag har nog aldrig känt sådan press som jag gjorde därute idag, sa en lättad McIlroy efter segern på K Club.

Spelet hackade periodvis under sista ronden och han slog bland annat två, tre wedgar som missade green vänster första nio. Den treslagsledning han hade från start var borta efter 15:e hålet då skotten Russell Knox gjorde birdie och tog ledningen med ett slag inför de avslutande tre.

– Russel gjorde birdie på de två svåraste hålen på banan och han satte press på mig. Men jag visste att jag skulle ha fördel på sluthålen tack vare min längd och den här avslutningen kommer jag att minnas så länge jag lever, sa McIlroy.

Han satte först upp en spoon på det långa 16:e hålet och tvåputtade för birdie. Samtidigt treputtade Knox och McIlroy ledde plötsligt med ett.

Men det är avslutningen på sista hålet som finns kvar på näthinnan. Från 234 meter smällde McIlroy upp en spoon till en knapp meter och avgjorde tävlingen med en snudd på tap-in för eagle.

– Man får bara en chans per år att vinna på hemmaplan och det här är en av mina mest värdefulla segrar, sa en rörd McIlroy, som donerade segerchecken på 6.2 miljoner kronor till sin egen Rory Foundation som bland annat hjälper utsatta barn.

Knox delade andraplatsen med Bradley Dredge från Wales.

Rikard Karlberg avslutade sylvasst med 66 slag och klättrade till en slutlig delad tiondeplats.

– Spelet är nära men inte riktigt hundra än. Jag är mycket nöjd, sa Karlberg till Svensk Golf.

Också Niclas Fasth avslutade i stil med 69 slag och avancerade till en slutlig delad 31:a plats.

Kristoffer Broberg avslutade med 74 slag och blev delad 48.a.

Slutställning

Scroll to Top