5de474e2825b4

Blogg

Sagström en seger från LPGA Tour

Efter söndagens seger är Madelene Sagström nära att slå säsongsrekordet över inspelade prispengar – redan i maj. Och framför allt nära automatiskt avancemang till LPGA Tour.

Text: CM Hellsten • 2016-05-09 Uppdaterad 2016-05-09

När Madelene Sagström vann Symetra Tour–tävlingen Chico’s Patty Berg Memorial i Fort Myers, Florida, blev hon den spelare som under en säsong snabbast spelat in mer än 50 000 dollar.

På söndagen blev det ännu en seger på LPGA:s undertour.

Enköpingstjejen vann Self Regional Healthcare Foundation Women’s Health Classic med sex slags marginal.

Och inkasserade 37 500 dollar.

Svenskan har nu vunnit två av de senaste tre Symetra Tour-tävlingarna och tjänat 93 714 dollar (761 959 kronor) på fem starter – där hon radat upp topp–5–placeringar.

– Det känns fantastiskt och jag är väldigt, väldigt glad att stå här med pokalen. Jag kunde förstås inte föreställt mig en sådan här start på säsongen. Jag arbetar mycket med att intala mig själv att jag är tillräckligt bra för att kunna prestera här ute. Jag har hittat en spelplan som fungerar, säger hon till Symetra Tour.

Julia Roth slutade delad 25:a i tävlingen som spelades i Greenwood, South Carolina.

Madelene Sagström är nu blott 864 dollar från att slå rekordet över inspelade prispengar under en säsong på Symetra Tour.

Och ytterligare en seger ger automatiskt avancemang till LPGA Tour.

 “Jag är en av dem som följer min dröm”

– Jag är här ute för att lära mig och tar det lika seriöst på Symetra som jag skulle göra på LPGA. Det är många som drömmer om att spela professionell golf och jag är en av dem som följer min dröm. Jag oroar mig inte så mycket över vad som kan hända – jag njuter bara av stunden.

 

Madelene Sagström planerar att spela i Charlotte, North Carolina, den här veckan och den efterföljande tävlingen i Atlanta, Georgia.

 

Efter segern i South Carolina skickade Sagström denna videohälsning hem till Sverige: 


Text: CM Hellsten • 2016-05-09
BloggMadelene SagströmSymetra TourTournytt
Scroll to Top