RBC Heritage – Final Round

Blogg

Branden Grace vann för första gången på PGA

Branden Grace klarade inte cutten förra veckan i US Masters. Nu, en vecka senare, har han vunnit sin första tävling i USA.

Text: Jesper Johansson • 2016-04-18 Uppdaterad 2019-12-11

Precis som väntat var Harbour Town GL en tuff utmaning för spelarna i RBC Heritage. Men med en 66-runda på söndagen lyckades sydafrikanen Branden Grace ta hem tävlingen med två slags mariginal.

Med sju vinster på European Tour och en 14:e plats på världsrankingen var det inte den mest oväntade segern. Men med tanke på Att Luke Donald ledde tävlingen och tidigare år slutat både tvåa och trea låg favoritskapet på honom.

Den forne världettan lyckades dock bara gå runt på par, vilket gjore att Grace kunde ta hem sin första titel på PGA Tour.

– Jag såg fram emot den här tävlingen en längre tid. Det var här min säsong kickade igång i fjol när jag slutade topp-10. Så jag såg verkligen fram emot att komma tillbaka hit och spela, sa Branden Grace efter rundan.

Den svåra avslutningen på Harbour Town var något Grace hade i åtanke och han kände själv att han hade en god chans att vinna när han satte några långa puttar direkt på de sista nio.

– Jag vet också att det är otroligt svårt att jaga de sista hålen på den här banan. Det slår nästan alltid tillbaka.

– Jag är väldigt tacksam för den här segern, sa en glad Grace.

Bryson DeChambeau gjorde sin proffsdebut i veckan. Och amerikanen gjorde det på ett alldeles utmärkt sätt. “Vetenskapsmannen” slutade delad fyra.

– Det var skönt att gå runt tre under par den sista rundan och det ger mig lite mer självförtroende inför de kommande veckorna. Det var en härlig känsla att få vara ute och spela och förhoppningsvis kan jag vinna nästa vecka, sa DeChambeau till Golfchannel.

Den numera professionella spelaren berättade också att han inte är oroad över rättigheten att få spela på PGA Tour utan att målet är att vinna tävlingar. Och det är just det självförtroendet han tar med sig från veckans tävling.

– Jag kom på plats 21 förra veckan, topp-10 den här. Jag närmar mig.

Två svenska spelare deltog i tävlingen. Både David Lingmerth och Carl Pettersson klarade cutten.

Men en svag tredjerunda från båda spelarna resulterade i att Pettersson inte fick spela på söndagen och att Lingmerth till slut kom in på en delad 33:e plats efter en sista runda på 72 slag, ett över par.

Här är topp-10:

Branden Grace vann för första gången på PGA
Klicka på bilden för att se alla resultat.

Text: Jesper Johansson • 2016-04-18
BloggBranden GraceBryson DeChambeauCarl PetterssonDavid LingmerthLuke DonaldPGA TourTournytt
Scroll to Top