ANA Inspiration – Final Round

Blogg

Ko yngst till två majors

Lydia Ko visade inga nerver när hon avslutade med en stensäker birdie för seger i ANA Inspiration. Den snart 19-åriga världsettan blev yngst någonsin att nå två majors.

Text: Martin Strömberg • 2016-04-04 Uppdaterad 2016-04-04

Det var jämnt och tätt och ovisst in i det allra sista av årets första major, ANA Inspiration.

Då visade Lydia Ko ännu en gång varför hon är speciell. Helt orädd avslutade hon sin bogeyfria slutrond med en gigantisk parräddning på 17:e och en birdie på sista och vann med ett slag när konkurrenterna darrade.

– Parputten på 17:e var viktig för då visste jag exakt vad jag behövde, ett mirakel, sa Ko efter segern.

Inför det hålet ledde nämligen thailändskan Ariaya Jutanugarn med ett slag men tre raka avslutande bogeys gjorde att Jutanugarna slutade fyra, två slag bakom Ko.

Nyazeeländskan gick ut på sista hålet och visste att hon behövde en birdie, och som hon gjorde det. Världsettan satte upp sitt tredjeslag en decimeter från hål under press och vann med ett slag före engelskan Charley Hull och sydkoreanskan In Gee Chun.

– Helt klart ett av mina bästa slag under omständigheterna. Alla slag och segrar är unika men att kunna vinna på en bana som jag egentligen aldrig spelat bra på tidigare ger mig mycket självförtroende, sa en lycklig Ko, som traditiosnenligt hoppade i och badade i Poppies Pond vid sista green.

Svenskorna då?

Pernilla Lindberg fortsätter att imponera och inledde sistaronden med två birdies. I det skedet var svenskan ett slag från ledningen men fyra bogeys under mittsektionen sänkte henne genom fältet och hon slutade delad 18:e efter en sistarond på 73 slag.

– Jag hade gärna velat spela bättre sista varvet men det finns så mycket positivt att ta med sig och det är så nära att bli bra fyra dagar nu, sa Lindberg till Svensk Golf efter tävlingen.

Anna Nordqvist signerade en 69:a och slutade delad 24:e ett slag mer än Lindberg.

– Det känns skönt att avsluta med en bra rond även om det inte varit min vecka. Jag har spelat stabilt, träffat mycket fairways och greener men gjorde inte tillräckligt med birdies, säger Nordqvist till Svensk Golf.

Både Lindberg och Nordqvist har nu ledigt innan Lindberg spelar på Hawaii. Båda spelar veckan därpå i San Fransisco. 

Slutställning 

Se sammandrag från sista dagen nedanför


Text: Martin Strömberg • 2016-04-04
BloggAnna NordqvistAriya JutanugarnLPGA TourLydia KoPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top