5de47a3c2de4d

Parnevik: ”Ge mig en smäll om du ser mig på Champions Tour”

På TV rullar succéserien Parneviks. På banan jagar Jesper sin första Champions Tour–seger. Realityshowen har dock tagit en hel del tid från golfen.

Text: CM Hellsten • 2016-03-17 Uppdaterad 2016-03-17

I mars 2015 var det dags för Jesper Parnevik att åka till Arizona för att debutera på Champions Tour.

Svensk Golf var på plats och skildrade svenskens start i Tucson Conquistadores Classic.

Parnevik:
Svensk Golf bevakade Jesper Parneviks debut på Champions Tour.

 

Nu är Jesper Parnevik tillbaka på Omni Tucson Nationals Catalina Course för att spela tävlingen igen.

Han kommer närmast från en delad tredjeplats i Chubb Classic – hans främsta placering på Champions Tour.

I tävlingen innan kom Jesper till banan – utan sina klubbor. 

PGA Tour.com har tagit ett snack med den blågule veteranen.

Jesper pratar bland annat om hur han för länge sedan såg på livet efter 50…

”Jag kunde verkligen inte se den här framtiden”

– Då sa jag… att det finns så många saker som jag vill göra, så jag kommer förmodligen att pensionera mig när jag är 40. Jag kan inte se mig själv spela golf och om du någonsin ser mig på Champions Tour – ge mig en smäll. Jag kunde verkligen inte se den här framtiden. Men jag älskar det verkligen här ute. Det där var en sådan sak som man säger när man är yngre, säger Jesper till sajten.

Så här summerar Parnevik den första säsongen på Champions Tour:

”Enda skillnaden är kanske att vi gubbar har lite roligare på banan”

– När jag skulle starta förra året så hörde jag så mycket bra saker om touren – men det överträffade verkligen alla mina förväntningar. Det är en fantastisk tour. De driver den precis som PGA Tour – den enda skillnaden är kanske att vi gubbar har lite roligare på banan. Det är en grym atmosfär – we love it, säger Jesper till PGA Tour.com.

Parnevik:
Foto: TV3/Linus Hallsénius
Här är hela familjen Parnevik – Philippa, Mia, Jesper, Peg, Penny och Phoenix Parnevik.

 

Parnevik berättar också att familjen – hustrun Mia, barnen Peg, Penny, Philippa och Phoenix följer med ut på vissa tävlingar.

– Ungarna ville inte resa med mig under de sista åren på PGA Tour men nu finns de faktiskt med mig här i Tucson igen, säger Jesper till PGA Tour.com.

Hela familjen kan du följa på TV3 i andra säsongen av programmet Parneviks, som ifjol belönades med priser på Kristallengalan.

Men TV–programmet tar en hel del tid från golfen:

 ”Jag har bara hunnit med fyra ronder”

– De fyra senaste månaderna har varit väldigt hektiska för mig. Jag har inte spelat särskilt mycket golf sedan turneringen i Kalifornien i slutet av oktober. Jag har bara hunnit med fyra ronder sedan dess, sa Jesper efter Allianz Championship i början av februari.

Jesper berättar också vad han egentligen tycker om reality–program:

 ”Tittarna får lära känna gästerna på ett helt annat sätt”

– Jag hatar sådana shower. Men Parneviks har fått högsta betyg av tidningar och magasin i Sverige. Det verkar som att våra inbjudna gäster känner sig bekväma och kan vara sig själva framför kameran. De talar om djupa saker och tittarna får lära känna gästerna på ett helt annat sätt, säger Jesper i intervjun.

När det gäller målsättningen på Champions Tour säger Jesper Parnevik så här till PGA Tour.com:

 ”Med tanke på min skadehistorik så uppskattar jag bra resultat ännu mer”

– I år kommer jag förmodligen att spela ett fullt schema. Jag har haft så många skador de senaste sex, sju åren så mitt huvudsakliga mål är hålla mig frisk. Och så vill jag försöka utmana om segern – jag hade några bra chanser ifjol. Med tanke på min skadehistorik så uppskattar jag bra resultat ännu mer.

Parnevik trea efter fin avslutning


Parnevik glömde klubborna hemma


Här är hela gästlistan i nya ”Parneviks”


"Jag säger hej till Tiger i alla fall"


Text: CM Hellsten • 2016-03-17
BloggChampions TourJesper ParnevikTournytt
Rulla till toppen