Masters Third Round

Blogg

56 600 kronor för att se US Masters på plats

Du kan få biljetter till US Masters genom ett lotteri. Annars finns alltid andrahandsmarknaden, men var då beredd att ta ett mindre lån om hela familjen ska följa med.

Text: Jesper Johansson • 2016-03-16 Uppdaterad 2016-03-16

En veckobiljett under Nordea Masters kostar 550 kronor. En rimlig summa för att få se fyra dagars professionell golf på nära håll.

US Masters har lite högre priser.

Om du mot förmodan skulle vara ett av namnen som dras under ett biljettlotteri behöver du bara betala ungefär 100 dollar för en biljett till en av speldagarna. Så här går du till väga för att vara med i lotteriet.

Men om du nu inte lyckades få en biljett via lotteriet kan du alltid vända dig till andrahandsmarknaden. Priserna där är dock något saftigare.

På hemsidan StubHub, som säljer biljetter i andrahand, får du betala ungefär 3 000 kronor – för att se övningsvarvet på måndagen.

Vill du se övningsvarvet på onsdagen får du betala hela 6 500 kronor.

Men vill du se hela tävlingen? För ett torsdag-till-söndagspass får du betala ungefär 33 300 kronor. En biljett som ger dig rätten att även se träningsrundorna kostar 56 600 kronor.

Priserna kan dock öka. Om till exempel Tiger Woods skulle gå ut med nyheten att han ska vara med i tävlingen får du vara beredd att betala nära det dubbla priset, enligt Golf.com.

Den 7 april startar årets tävling. För dig som inte orkar vänta kan du här se några godbitar från regerande mästaren Jordan Spieths insats i US Masters förra året:

 

Hur mycket skulle du kunna tänka dig betala för att se US Masters på plats?


Text: Jesper Johansson • 2016-03-16
BloggAugusta NationalBanorTournyttUS Masters
Scroll to Top