Abu Dhabi HSBC Golf Championship – Day Four

Blogg

The King of Abu Dhabi

Heroisk Stenson trea

Text: Martin Strömberg • 2016-01-24

Trots en magnifik avslutning räckte inte Henrik Stenson hela vägen i Abu Dhabi. Amerikanen Rickie Fowler vann, ett slag före Thomas Pieters, och med en titt i backspelegeln förstörde första nio andra dagen Stensons segerchanser.

Sista ronden blev en kamp för de jagande att nå amerikanen som snabbt skaffade en ledning på fyra slag. Men efter en dubbel på sjuan trodde man att Fowler var på väg ner, bara för att hålet efter sänka ett 50- meters bunkerslag för eagle.

– Jag kunde inte göra så mycket åt dubbeln på sjuan men det var skönt att komma tillbaks direkt hålet efter, sa en lycklig segrare.

Stenson å sin sida gjorde verkligen vad han kunde. När han rullade i en birdie på 17:e var han bara två slag bakom och ännu en birdie på sista för 67 sista ronden  gav ett litet, litet hopp om särspel. I slutänden hade det inte ens räckt om eaglechippen gått i då Fowler själv sänkte en chipp på 17:e och gjorde säkert par på sista.

– Jag är nöjd med resultatet och det börjar bli lättare att gå, berättar Stenson för Svensk Golf.

Svensken leder nu Race to Dubai klart visserligen tidigt i säsongen.

Ensam tvåa i Abu Dhabi blev nu belgaren Thomas Pieters, som pressade Fowler hela vägen och var bara någon centimeter från att göra eagle på sista för troligt särspel.

Peter Hanson avslutade med 71 slag och blev delad elva medan Johan Carlsson hade 69 sista dagen för en delad 16:e plats totalt.

Slutställning

Mer info följer.

 


Text: Martin Strömberg • 2016-01-24
BloggEuropean TourHenrik StensonRickie FowlerTournytt
Scroll to Top