5de483ff83bac

Blogg

Englands äldsta klubb tvingas sälja konstskatt

Porträttet av Henry Kalender ska gå under klubban den 9:e december I över 150 år har han blickat ut över klubbhusets inre. Nu ska tavlan som föreställer den berömde Henry Callender, Captain General i englands äldsta golfklubb, Royal Blackheath, säljas för att klubben ska kunna köpa marken där golfklubben ligger. Porträttet som kopierats flitigt och

Text: Martin Strömberg • 2015-11-29
Englands äldsta klubb tvingas sälja konstskatt
Porträttet av Henry Kalender ska gå under klubban den 9:e december

I över 150 år har han blickat ut över klubbhusets inre. Nu ska tavlan som föreställer den berömde Henry Callender, Captain General i englands äldsta golfklubb, Royal Blackheath, säljas för att klubben ska kunna köpa marken där golfklubben ligger.

Porträttet som kopierats flitigt och som finns i hundratals kopior runt om på världens golfklubbar, väntas inbringa cirka 800 000 pund på auktion och tillsammans med gåvor från medlemmar och en putter från samma tid väntas klubben kunna köpa loss marken och klubbhuset.

Den berömde spelaren och kommentatorn Peter Alliss har beskrivit konstverket som extraordinärt och sagt att han vill ha den hängande i sitt eget vardagsrum. Kanske blir det Alliss som slår till när verket ska auktioneras ut på Bonhams auktionsverk den 9:e december.

Alec Backhurst avled på golfbanan


Svenskens rond med Donald Trump


Leoparder på banan och Svart Mamba i ruffen


Snart är det dags för Julkalendern


Text: Martin Strömberg • 2015-11-29
BloggTournytt
Scroll to Top