Alfred Dunhill Championship – Day One

Blogg

Jubilaren: “Fanns mer att hämta på scorefronten”

Foto: Getty Niclas Fasth jubilerade med en 68:a på Leopard Creek Idag blev Niclas Fasth den 31:a spelaren att nå 500 starter på Europatouren och han jubilerade med den äran. Efter ett gott dagsverke signerade han en 68:a i kortet men bakom scoren finns en del fina siffror gällande det långa spelet. – Jag spelade

Text: Martin Strömberg • 2015-11-26 Uppdaterad 2015-11-26
Jubilaren:
Foto: Getty Niclas Fasth jubilerade med en 68:a på Leopard Creek

Idag blev Niclas Fasth den 31:a spelaren att nå 500 starter på Europatouren och han jubilerade med den äran. Efter ett gott dagsverke signerade han en 68:a i kortet men bakom scoren finns en del fina siffror gällande det långa spelet.

– Jag spelade utmärkt och 17 greenträffar indikerar tydligt att det fanns ännu mer att hämta på scorefronten, säger Niclas till Svensk Golf.

En eagle, fyra birdies, två bogeys och resten par blev dagens skörd och av Niclas kommentarer att döma är känslan mycket god inför resten av jubileumstävlingen på Leopard Creek. Han gillar vad han ser när han slår upp fönstret på morgonen.

– Banan är som vanligt kanon och det var en skön morgon. Men det ska bli varmare upp över 40-strecket, berättar han.

När halva fältet spelat klart Alfred Dunhill Championship leder sydafrikanen Christian Basson på åtta under par och Fasth delar fjärdeplatsen.

Övriga svenskar som spelade på förmiddagspasset noterade följande scorer:

Johan Carlsson och Mikael Lundberg (71) d33

Björn Åkesson (72) d58

Magnus A Carlsson (74) d108

Aktuell Ställning


Text: Martin Strömberg • 2015-11-26
BloggNiclas FasthTournytt
Scroll to Top