The Masters – Final Round

Rösta fram Jordan Spieth till årets idrottsperson

PGA TOUR. Respekterade Sports Illustrated har utsett sina 12 finalister till den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets Idrottsutövare 2015”. Och en av kandidaterna är en spelare som har en förkärlek till att använda så få slag på golfbollen som möjligt för att ta sig runt en runda. Som ni säkert redan har listat ut handlar det förstås

Text: Daniel Eriksson • 2015-11-15 Uppdaterad 2015-11-15
Rösta fram Jordan Spieth till årets idrottsperson

PGA TOUR. Respekterade Sports Illustrated har utsett sina 12 finalister till den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets Idrottsutövare 2015”. Och en av kandidaterna är en spelare som har en förkärlek till att använda så få slag på golfbollen som möjligt för att ta sig runt en runda.

Som ni säkert redan har listat ut handlar det förstås om Jordan Spieth – 22-åringen som skrev in sig i historieböckerna genom att bli den näst yngsta spelaren att någonsin vinna The Masters på Augusta. Dessutom knep han segern i US Open på Oakmont två månader senare.

Sina motståndare denna gång heter inte Henrik Stenson och Jason Day, utan snarare Novak Djokovic, Lionel Messi och MMA-megastjärnan Ronda Rousey för att ge tre exempel.

Är du sugen på att lägga din röst på Spieth, samt spana in samtliga finalister, kan du göra det här.

Skulle golfens världsetta vinna omröstningen blir han den sjunde golfspelaren att ta emot det ärofyllda priset. Tidigare golfvinnare är Arnold Palmer (1960), Ken Venturi (1964), Lee Trevino (1971), Jack Nicklaus (1978), Patty Sheehan (1987) och Tiger Woods (1996 och 2000).

Omröstningen pågår fram till den 13 december.

Ta del av Jordan Spieths väg från okänd till den översta platsen på världsrankingen i följande video:

Spieth etta igen


Kolla in den mäktiga hyllningen till Jordan Spieth


Stenson lånade Spieths puttning


Text: Daniel Eriksson • 2015-11-15
BloggHenrik StensonJordan SpiethTävlingarTournytt
Rulla till toppen