Blogg

Damer mot herrar i gemensam tävling?

Annika Sörenstam tampades mot männen i Bank of America Colonial 2003. PGA & LPGA TOUR. Denna veckan har både PGA- och LPGA-Touren sina stopp i Mexiko då så väl OHL Classic at Mayakoba samt Lorena Ochoa Invitational går av stapeln. Och får man tro LPGA Tour-ledamoten Mike Whan så kan det mycket väl bli så …

Damer mot herrar i gemensam tävling? Read More »

Daniel Eriksson • 2015-11-12
Damer mot herrar i gemensam tävling?
Annika Sörenstam tampades mot männen i Bank of America Colonial 2003.

PGA & LPGA TOUR. Denna veckan har både PGA- och LPGA-Touren sina stopp i Mexiko då så väl OHL Classic at Mayakoba samt Lorena Ochoa Invitational går av stapeln. Och får man tro LPGA Tour-ledamoten Mike Whan så kan det mycket väl bli så i framtiden att de båda tourerna har en gemensam tävling där män och kvinnor ställs öga mot öga med varandra i samma tävling.

Enligt Whan så delas intresset om att skapa en gemensam tävling av PGA Tour-ledamoten Tim Finchem.

– För närvarande håller jag på att knåpa ihop tävlingskalendern för nästa säsong, medan Tim just nu jobbar med hur 2019 års säsong ska se ut. Så vi har av naturliga skäl lite olika tidsperspektiv när en gemensam tävling som tidigast skulle kunna äga rum, säger Mike Whan till PGA Tourens hemsida.

Idén i sig är inget nytt direkt, utan det har varit på tal i flera år att hitta en gemensam tävling, men formatet har inte riktigt hittat sin naturliga form ännu. Det har varit tal om att det skulle anordnas en specialtävling i slutet av året där bara vinnarna i årets turneringar ska få ställa upp, alternativt att man skapar en ren matchspelstävling där damer och herrarna slår ut från olika tees.
Förra säsongens koncept med US Open för både herrar och damer på Pinehurst veckorna efter varandra var en stor succé och i Rio nästa sommar kommer det konceptet anammas med tävling på samma spelplats två veckor i rad.

– Jag har kommit med några förslag på datum då en gemensam tävling skulle kunna äga rum. Det är inte imorgon direkt, men förhoppningsvis får vi se en sådan tävling snart, avslutar Whan.

Scroll to Top