NBO Golf Classic Grand Final- European Challenge Tour: Day One

Blogg

Skåningar heta i Oman

Tre skåningar försvarade de blågula färgerna bäst under första ronden av CT-finalen i Oman. Redan ET-klara Björn Åkesson är delad trea efter fyra under första dagen och vid en eventuell seger i finalen kan han rent teoretiskt vinna årets Order of Merit och ta kort nummer ett. Han är på fjärdeplats på Order of Merit inför finalen. För

Text: Martin Strömberg • 2015-11-04 Uppdaterad 2015-11-04

Tre skåningar försvarade de blågula färgerna bäst under första ronden av CT-finalen i Oman. Redan ET-klara Björn Åkesson är delad trea efter fyra under första dagen och vid en eventuell seger i finalen kan han rent teoretiskt vinna årets Order of Merit och ta kort nummer ett. Han är på fjärdeplats på Order of Merit inför finalen.

För övriga svenska spelare råder lite olika förutsättningar, men så mycket kan vi säga som att den spelare i det 45 spelare stora fältet som vinner den här veckan kommer också att vara bland de 15 främsta och därmed få ett kort. Det borgar förstapriset på 64 000 euro för.

Vi går igenom förutsättningarna för de svenbskar som inför finalen var bland de 45 främsta och som därmed spelar finalen.

Jens Dantorp (69) d6

Är på 30:e plats på rankingen och behöver troligen en andraplats eller delad andraplats för att ta sig in bland de 15 främsta. Dantorp var nöjd med första ronden.

– Jag spelade stabilt idag och det kunde nog dessutom ha varit något slag bättre. Men hur som haver så är jag nöjd och jag gillar banan. Den kräver bra golfslag rakt igenom. Bra utslag ger dig bra möjligheter in till greenerna och det tyckte jag att jag gjorde idag. Det skulle såklart betyda mycket att säkra ET-kortet denna tävlingen, det är ju på ET man vill vara, säger Dantorp till Svensk Golf.

 

 

 

Skåningar heta i Oman
Foto: Getty Steven Jeppesen behöver en topplacering för att ta sig in bland de 15 främsta som får ET-kortet

Steven Jeppesen (70) d11

Har från sin 28:e plats på rankingen ungefär samma förutsättningar som Dantorp. En ensam andraplats är han stensäker på och delar han bara med en ser det också bra ut. 

– Jag har inte räknat på det men det stämmer nog. Formen känns bra nu men jag var lite feg i början av ronden och svingade inte igenom ordentligt. Det ordnade upp sig senare och jag ser fram mot de sista tre dagarna. Banan är mycket bra med många coola hål och den kräver strategi då fairwaybunkrarna är riktiga hinder, säger Jeppesen.

Pontus Widegren (70) d11

Behöver vara sämst ensam tvåa för att ta sig upp från sin nuvarande 41:a plats på Order of Merit.

Jens Fahrbring (73) d31

Är med största sannolikhet redan klar för ET på sin sjundeplats på Order of Merit. Varenda resultat behöver gå emot stockholmaren den här veckan och efter första ronden ser det kolugnt ut för Fahrbring.

Alexander Björk (73) d31

Behöver liksom Widegren en ensam andraplats den här veckan. Är inför finalen på 40:e plats på Order of Merit.

Sebastian Söderberg (74) d36

Ensam andraplats alternativt delad andraplats med max en spelare, om de andra placeringarna går Söderbergs väg. Han är 33:a på OoM inför finalen.

 

Ställningen i Oman

Order of Merit inför finalen

 

Svensken säkrade kortet på sista green


Björk och Åkesson sex efter


Jeppesen jagar CT-seger


59:a av Jens Dantorp


Text: Martin Strömberg • 2015-11-04
BloggBjörn ÅkessonJens DantorpSteven JeppesenTournytt
Scroll to Top