Blogg

Rookiens 61:a spurtade ner alla

Två tävlingar – två rookiesegrar. PGA-touren har verkligen fått en intressant inledning. Förra veckan vann Emiliano Grillo säsongsinledande Frys.com Open och vid avslutningen av Shriners Hospitals for Children Open visade Smylie Kaufman att han har vad som krävs. Han gick fyra under sista fyra hålen – bland annat efter en mäktig eagle på det 15:e …

Rookiens 61:a spurtade ner alla Read More »

Martin Strömberg • 2015-10-26

Två tävlingar – två rookiesegrar.

PGA-touren har verkligen fått en intressant inledning. Förra veckan vann Emiliano Grillo säsongsinledande Frys.com Open och vid avslutningen av Shriners Hospitals for Children Open visade Smylie Kaufman att han har vad som krävs.

Han gick fyra under sista fyra hålen – bland annat efter en mäktig eagle på det 15:e – och satte tidigt ribban i klubbhuset på 16 under med sin 61:a. Sedan fick han gå och vänta i över två timmar för att se hur långt det skulle räcka och den ena spelaren efter den andra misslyckades med att nå 23-åringen från Alabama.

– Det var hemskt att gå och vänta. Mycket värre och mer stressande än att vara ute på banan, sa Kaufman, som gjorde sin blott femte start på PGA-touren.

Kevin Na hade chansen för andra veckan i rad men en duffad chip som gav en sen bogey grusade hans drömmar.

Brett Stegmaier som haft ledningen nästan hela tävlingen lämnade sin birdieputt på sista ett par decimeter kort och slutade även han delad tvåa.

Till slut var det hela sex spelare som slutade på 15 under och en överlycklig Kaufman kunde jubla över sin första riktigt stora seger som ger honom plats i såväl Masters som PGA-mästerskapet och The Players.

Enda svensken som klarade kvalgränsen, Freddie Jacobson, slutade 71:a efter en avslutande 74:a.

Slutresultat Shriners

Se Kaufmans segerputt i klippet nedanför.

Svensken säkrade kortet på sista green


Historisk Ko vann med nio slag


Proffset spelar på fel bollar


Woods utklassar Ronaldo

Scroll to Top