UBS Hong Kong Open – Day Four

Blogg

Rose hyllade tvåan

Foto: Getty Justin Rose vann efter en tuff match mot danske Lucas Bjerregaard Sista dagen av Hong Kong Open blev en veritabel match mellan engelsmannen Justin Rose och dansken Lucas Bjerregaard, precis som väntat. Visst, engelsmannen Matthew Fitzpatrick kom inom tre slag, men det var ändå aldrig riktigt nära att han blandat sig i segerstriden.

Text: Martin Strömberg • 2015-10-25 Uppdaterad 2015-10-25
Rose hyllade tvåan
Foto: Getty Justin Rose vann efter en tuff match mot danske Lucas Bjerregaard

Sista dagen av Hong Kong Open blev en veritabel match mellan engelsmannen Justin Rose och dansken Lucas Bjerregaard, precis som väntat. Visst, engelsmannen Matthew Fitzpatrick kom inom tre slag, men det var ändå aldrig riktigt nära att han blandat sig i segerstriden.

Till slut kunde Rose kosta på sig att treputta sista hålet av säkerhetsskäl. Med den pinnplaceringen på sista hade han, som han själv konstaterade efter ronden, med lätthet kunnat putta ner i vattnet.

– Hade jag slagit den lite för hårt och lite lågt så hade den rullat i. Jag tog lite säkerhetsmarginal, förklarade Rose.

Som passade på att ösa beröm över sin mindre meriterade medspelare.

– Otroligt bra. Jag har aldrig haft nöjet att spela med honom tidigare men jag är grundligt imponerad av Lucas golfspel och inte minst hans temperament.

Bjerregaard pressade Rose hela vägen och ledde ett tag under slutronden. Tyvärr tvingades den 24-åriga dansken notera en dubbelbogey på 14:e efter att först ha hittat ruffen och sedan träffat en gren på andraslaget. Men en 69:a sista dagen var ändå en klar förbättring för dansken jämfört med när han senast spelad ledarboll.

– Ja, då sköt jag 89 sista dagen så det var 20 slag bättre idag. Jag tar det. Det är spelare som Justin jag vill konkurrera med och hoppas kunna störa framöver, sa en ganska nöjd dansk.

Tyvärr lyckades varken Peter Hanson eller Mikael Lundberg nå sina respektive mål. Hanson avslutade med en respektabel parrond och delade 32:a plats. han hade behövt gå sex under för att sig in topp-tio.

Mikael Lundberg gick också på par sista dagen och slutade delad 55:a. I och med att strecket drogs den här veckan och Lundberg är på 115:e plats tvingas han med största sannolikhet tillbaks till kvalskolan i vinter.

Johan Carlsson missade kvalgränsen i Hong Kong men höll sig ändå på ganska betryggande marginal på rätt sida på sin 105:e plats.

Nästa vecka inleds finalserien med Turkish Airlines Open.

Slutställning Hong Kong Open

Race to Dubai


Text: Martin Strömberg • 2015-10-25
BloggJustin RoseLucas BjerregaardTournytt
Scroll to Top