UBS Hong Kong Open – Day One

Blogg

Hanson vill till Belek

Peter Hansons comeback fortskrider enligt planerna och spelet ser allt vassare ut. Idag gick han tre under par och avancerade upp till en delad 23:e plats inför avslutningen av Hong Kong Open. Inför slutronden är den självklara målsättningen att avancera ännu mer. – Jag spelar hyfsat steady och jagar en plats i Turkiet nästa vecka

Text: Martin Strömberg • 2015-10-24 Uppdaterad 2015-10-24

Peter Hansons comeback fortskrider enligt planerna och spelet ser allt vassare ut. Idag gick han tre under par och avancerade upp till en delad 23:e plats inför avslutningen av Hong Kong Open. Inför slutronden är den självklara målsättningen att avancera ännu mer.

– Jag spelar hyfsat steady och jagar en plats i Turkiet nästa vecka och behöver definitivt en topp-tio. Kanske till och med topp-åtta, säger Hanson till Svensk Golf.

Just nu dras strecket för att komma med i tävlingen nästa vecka i turkiska Belek vid plats 87 på årets Race to Dubai-lista och Hanson är inför veckan på plats 98. 

En snabb koll visar att det sklijer cirka 43 000 euro och det är just vad en åttondeplats i Hong Kong ger. Men det kan också ändra sig hur många från listan som kommer med så vi får helt enkelt vänta till i morgon och helt klart är att Hanson behöver ett riktigt bra varv till för att nå sitt mål.

För Mikael Lundbergs del ser det lite halvtufft ut. Han är på 114:e plats på listan och eftersom strecket dras vid de 110 främsta efter den här veckan behöver han en raketspurt från sin nuvarande placering 62 i Hong Kong.

Eftersom både engelsmannen Nixon och thailändaren Chowrasia är just före honom den här veckan och strax före på Race to Dubai behöver svensken förmodligen ta sig in topp 30 i morgon, möjligen ännu högre. Tufft men långt från omöjligt med tanke på den trefaldige ET-segrarens kapacitet.


Text: Martin Strömberg • 2015-10-24
BloggMikael LundbergPeter HansonTournytt
Scroll to Top