72nd Open d’Italia – Day Three

Lundberg kämpar för kortet

Foto: Getty Mikael Lundberg är just nu 114:e på Race to Dubai och behöver en bra check för att fixa sitt ET-kort De svenskar som startade tidigt på fredagen har redan spelat klart andra ronden i Hong Kong. Rikard Karlberg fortsätter att klara kvalgränser och med sin andra raka 69:a delar han 36:e plats då

Text: Martin Strömberg • 2015-10-23 Uppdaterad 2015-10-23
Lundberg kämpar för kortet
Foto: Getty Mikael Lundberg är just nu 114:e på Race to Dubai och behöver en bra check för att fixa sitt ET-kort

De svenskar som startade tidigt på fredagen har redan spelat klart andra ronden i Hong Kong. Rikard Karlberg fortsätter att klara kvalgränser och med sin andra raka 69:a delar han 36:e plats då halva fältet är kvar på banan. Tre birdies och två bogeys var facit dag två.

– Jag hade väl lite vassare chanser idag som jag tyvärr inte satte och jag var lite off från tee. Bra chippning dock och det är alltid någonting som håller en vid liv, säger Karlberg till Svensk Golf.

Hong Kong GC är en gammaldags bana som inte är särskilt lång men som kräver bra precision från tee och får Karlberg ordning på det långa spelet under helgen kan det fara uppåt rejält i resultatlistan.

– Banan är grym oldschool med några dogleg och inte särskilt lång.

Mikael Lundberg som jagar en plats bland de 110 som får behålla sitt kort gick två under andra dagen och är med sina ett under totalt på en delad 46:e plats. 

– Det känns okej, varken bra eller dåligt och jag hoppas på en bra helg.

Ian Poulter som flög över tolv tidszoner för att komma till Hong Kong verkar inte lida av tidsskillnaden utan är delad trea, två slag efter landsmannen Justin Rose, efter sin andrarond på 66 slag.

Ställningen i Hong Kong

Karlbergs jetlaggade hawaiirond


Text: Martin Strömberg • 2015-10-23
BloggIan PoulterMikael LundbergRikard KarlbergTournytt
Rulla till toppen