Madeira Islands Open – Day Four

Blogg

CT-svenskar jagar ET-plats

Foto: Getty Björn Åkesson har siktet inställt på Europatouren Det är två tävlingar kvar av årets Challengetour och flera svenskar har chansen att ta klivet upp till den hägrande högstadivisionen i Europa. Två av de svenskar som ligger just utanför de 15 främsta på CT-rankingen efter säsongen, och som därmed får spelrättigheter på Europatouren, visade

Text: Martin Strömberg • 2015-10-22 Uppdaterad 2015-10-22
CT-svenskar jagar ET-plats
Foto: Getty Björn Åkesson har siktet inställt på Europatouren

Det är två tävlingar kvar av årets Challengetour och flera svenskar har chansen att ta klivet upp till den hägrande högstadivisionen i Europa. Två av de svenskar som ligger just utanför de 15 främsta på CT-rankingen efter säsongen, och som därmed får spelrättigheter på Europatouren, visade form första dagen av Foshan Open i Kina.

Björn Åkesson är just nu 21:a på listan med drygt 12 000 euro upp till den eftertraktansvärda 15:e platsen och han kommer att göra allt för att ta chansen i de sista två penningstinna tävlingarna. Han inleddemed två tidiga bogeys men kontrade sig tillbaks via sju birdies.

– En tung start idag men sedan vaknade jag till. Jag slog en del riktigt fina järnslag och hade het putter, berättar skåningen för Svensk Golf.

Han landade på fina 67 slag och delar fjärdeplatsen efter första dagen. En seger i Foshan Open ger drygt 68 000 euro och den som vinner här har i princip kortet klart. En topp fem för Åkesson skulle lyfta honom in bland de 15. 

– Formen känns bra och det behövs roligt bra spel för att ta sig in bland de 15, hälsar Åkesson.

Också Jens Dantorp har fint häng efter sin inledande 68:a. Han är ensam sjua, ett slag före bland andra Alexander Björk på 69 slag.

Dantorp är 28:e på Order of merit och Björk 42:a inför de sista två tävlingarna och båda har bra chans att klättra med en fin säsongsavslutning.

Jens Fahrbring är femma på listan och med stor sannolikhet redan klar men ju bättre placering på Order of merit desto bättre och Sollentunaspelaren är på par efter första dagen.

Leder i Kina på åtta under par gör spelaren som just nu är på den 15:e platsen på listan, spanjoren Borja Virto Astudillo.

Övriga svenska resultat i Foshan Open:

 d17) Sebastian Söderberg (70)

d38) Steven Jeppesen, Pontus Widegren och Jens Fahrbring (72)

d58) Joel Sjöholm (73)

CT-svenskar jagar ET-plats

Text: Martin Strömberg • 2015-10-22
BloggAlexander BjörkBjörn ÅkessonJens DantorpJens FahrbringTournytt
Scroll to Top