John Daly lämnade sjukhuset på kvällen och spelade golf redan dagen därpå Foto: Getty Images

Blogg

Daly berättar om blackouten

I lördags föll tvåfaldiga majorvinnaren John Daly ihop på banan.Igår lämnade han sjukhuset, åkte direkt till golfbanan och berättade om sina besvär.

Text: Martin Strömberg • 2015-08-31

Det var i lördag som den tvåfaldiga majorvinnaren spelade en mindre tävling på Deerfield Golf Club och han kände sig inte dålig tidigare på dagen men han började må akut illa på 18:e hålets tee.

– Jag mådde fint, sedan boom faller jag ihop och plötsligt ligger jag i en ambulans. Det var ganska läskigt, berättar Daly för AP.

Men redan på kvällen efter att ha blivit grundligt undersökt fick han lämna Baptist Medical Center i Jackson, Mississippi. Orsaken till den akuta sjukdomen sägs vara en kollapsad lunga som han haft problem med ända sedan en revbensskada 2007. 

– Skadan har gett honom smärtor och problem med andningen till och från, sa hans manager, Bud Martin till golfchannel.

Will Dottey spelade med Daly i lördags och berättar vad som hände när duon lämnade 18:e tee..

– Jag försökte ta emot honom när han föll. Han hade ingen puls alls och andades inte på ungefär tre minuter. Som tur var fanns det en sköterska i publiken som gjorde hjärt-lungräddning, berättar Dottey.

Han säger också enligt golfchannel att Daly inte verkat må illa men att han däremot haft problem med ena handen under hela ronden.

Efter att ha lämnat sjukhuset på lördagkvällen kom Daly tillbaks till Deerfield och peggade upp precis som om inget hade hänt på söndagen för andra rondens spel.

Daly kollapsade på banan

Text: Martin Strömberg • 2015-08-31
BloggJohn DalyTournytt
Scroll to Top