Hål 17 på Dubai Creek Golf & Yacht Club.

Banor och resor

Fem snabba inför slutspurten på Dubai Creek

Vi tar pulsen på Dubai Creeks general manager, David Taggart.

Text: Svensk Golf • 2024-01-12 Uppdaterad 2024-01-13

DP World Tour startar 2024 med ett nedslag på Dubai Creek under nya tävlingen Dubai Invitational, vilken också inleder säsongens andra spelblock.
Veckans värdbana Dubai Creek Resort blir också en ny bekantskap för merparten av startfältet, dit starka namn som Rory McIlroy och Tommy Fleetwood säkrats.
Banan är till vardags öppen för greenfeespel, och är en del av Dubai Creek Resort.
Inför slutspurten av tävlingen har anläggningens general manager, David Taggart besvarat fem snabba frågor för att ge sin bild av vad evenemanget betyder för Dubai Creek Resort.

Dubai har utvecklats till en hot-spot för tourgolf. På vilket sätt tycker du att Dubai Creek kompletterar de andra banorna i Dubai som finns med i DP World Tours schema?
– Dubai Creek passar sömlöst in i atmosfären för detta evenemang. ProAm-formatet kräver att gästfriheten utanför banan är förstklassig, och det är verkligen anläggningens signum. Spelarna har sina familjer här den här veckan och utnyttjar verkligen hotellet, beachklubben och racketakademien. Dessutom är golfbanan i fantastiskt skick och erbjuder en tuff utmaning för spelarna att avlägsna den eventuella rost som kan finnas i början av säsongen.

Vilka specifika hål eller avsnitt på golfbanan har varit mest kul att se DPWT-proffsen ta sig an?
– Par 3-hålen är mycket starka, särskilt det åttonde som lockar dig att slå en draw mot en bakkantpinne till vänster. Att spela dem väl kommer att vara nyckeln under veckan. Men de avslutande hålen 16, 17, 18 är lika tuffa som du hittar i landet. Om vinden i vanlig ordning ökar under eftermiddagen kommer detta att vara en tuff stretch med hål att hantera i fall du ska försvara en ledning.

Hur kommer banan att skilja sig sett till hur den sätts upp under tävlingen, jämfört hur den presenteras för gäster och medlemmar under resterande del av året?
– Helt ärligt, på grund av klimatet och vårt mycket talangfulla agronomiska team, som leds av banchefen Harry Wells, kan vi producera utmärkta ytor under hela säsongen. Naturligtvis, när touren kommer till stan har vi försökt skruva upp allting en nivå. Vi har verkligen ansträngt oss för att begränsa trafik och slitage på banan, vilket har resulterat i att ruffen nu är ganska tjock därute. Dessutom är banan inte särskilt lång enligt moderna mått, så vi förberedde greenerna för att vara så hårda som möjligt. Även om medlemmarna har uppskattat att se banan utvecklas, tror jag att de kommer att vara mycket glada när den återgår till sin normala skepnad.

Vad har varit den mest utmanande delen hittills när det gäller att förvandla banan till en fullskalig tourarena?
– Logistiken. Vi är ett helt nytt event, vilket innebär att det finns många okända faktorer runt att arrangera tävlingen, som också är den första i kalendern för året. Det har dykt upp mer än några gråa hår under den senaste månaden. Lyckligtvis har vi dock ett fantastiskt evenemangs- och mat- och dryckesteam som lyckades sätta ihop allting trots den snäva tidsramen.

Vilka är de mest värdefulla erfarenheterna från det hårda arbetet med att arrangera tävlingen som kan tillämpas i er dagliga verksamhet?
– Det finns så mycket som vi kommer att ta med oss från detta. Det sker mycket arbete bakom kulisserna samt administrativa överväganden för tävlingen som du aldrig ens skulle kunna drömma om. Mer än något annat lär du dig att du helt enkelt måste lita på ditt team. Det är omöjligt att kontrollera allt, och det hindrar bara själva leveransen om du försöker. Du måste försöka få människor att förstå vad du försöker att uppnå och sedan låta dem utföra det. Påminn också dig själv och teamet om vad ditt huvudmål är. Att veta detta medför att du inte spiller tid på småsaker och istället fokuserar på att driva de områden framåt som kommer att bidra till dina huvudmål. I vårt fall handlade det om att se till att människor var medvetna om hur bra golfbanan är, varför den är så älskad och också hur starkt vårt utbud kopplat till resorten är. Teamet har gjort ett fantastiskt jobb med detta.


Text: Svensk Golf • 2024-01-12
Banor och resor
Scroll to Top