Täby GK meddelar via ett pressmeddelande att investeringsplanerna för renoveringar skjuts framåt i tiden // Bild: Peter Cordén

Golfsverige

Stockholmsklubb planerar miljonsatsning

Täby GK vill bygga om – men det kräver tio miljoner från medlemmarna.

Text: Bo Hansson • 2022-10-05 Uppdaterad 2022-10-05

Täby Golfklubb ligger precis i kanten av Vallentunasjön, strax norr om Stockholm. Klubben bildades 1968 och har nu nått en punkt där det är dags att renovera och bygga om.
Banan, övningsområdet, klubbhuset. En investering på 35 miljoner.
Det är i alla fall planen.
Nyligen hölls ett första informationsmöte för medlemmarna. Drygt 1 100 personer är aktieägare (medlemmar) i klubben och därmed delägare i marken på Skålhamra som ägs av bolaget Täby Golf AB. Runt 200 av dem kom till mötet.

Arkitektens förslag när det gäller det eftersatta, nära hundra år gamla, klubbhuset är att bygga till två flyglar för att skapa större sociala ytor och en modern restaurang med plats för hundra sittande gäster, skriver klubben i ett pressmeddelande.
Kostnad: Cirka 25 miljoner kronor.
Banan, med femtio år på nacken, ska uppgraderas utifrån devisen ”förädla, förbättra, förfina” med arkitekten Johan Benestam vid pennan. I första etappen prioriteras hål 12–18.
Kostnad: Cirka 7 miljoner kronor.
Till detta kommer upprustning av övningsområdet och korthålsbanan.
Total kostnad beräknas till 35 miljoner kronor varav 25 miljoner ska lånas upp.

Medlemmarna måste alltså skjuta till tio miljoner kronor. Räknat på 1 100 blir det drygt 9 000 kronor per medlem. Senast i januari nästa år måste minst 87 procent av aktieägarna ha förbundit sig att erlägga den extra avgiften för att det ska bli ekonomiskt möjligt att genomföra planerna. 
Det blir ytterligare ett informationsmöte under hösten innan det är dags att fatta beslut på en extra bolagsstämma i november.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-10-05
Banor och resorNyheterBanorNyheterTäby GKVallentunasjön
Scroll to Top