karlstad_gk_drivein_range2-1280×683

Banor och resor

Klubben vill vara aktiv året runt – utökat med stor golfhall

Med 400 outnyttjade kvadratmedeter på klubben beslutade sig Karlstads GK för att förädla den tomma inomhusytan till en hall för träning.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-18 Uppdaterad 2021-12-09

Karlstads GK har under hösten gjort en rejäl satsning och kan nu erbjuda en inomhusyta på sin anläggning. I lokalen på klubben finns två Trackman-maskiner, sju slagmattor och en stor puttinggreen. Dessutom en studio för lektioner. Nu är målsättningen att bli en anläggning som är aktiv året runt, samtidigt som de vill att hallen ska användas även under årets varma månader.

Vi ställde några frågor till Mathias Åhlberg, vd/klubbchef på Karlstads Golfklub.

Hur kommer det sig att ni gjort denna satsning?
– Vi hade förutsättningar i och med en befintlig byggnad som stod outnyttjad på totalt 400 kvadratmeter. Vi vill vara en året runt-anläggning där medlemmarna får bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas. Vi vill fortsätta vara starka på juniorsidan och med teknologin i Trackman inspirera till mer och roligare träning.  När världsläget återgår till det normala vill vi kunna utbilda nya golfare under vinterhalvåret så de kan gå ut och spela när utesäsongen startar. Vi kommer också att gruppvis vidareutbilda golfare som var nya för året så att de fortsätter sin resa inom golfen och tar sig förbi de första trösklarna. 

Hur mycket har det kostat?
– Tack vare att vi redan hade en byggnad som vi ”enbart” inredde kunde vi hålla ner kostnaderna. Dessutom fick vi anläggningsstöd via RF/SISU. Vi kalkylerar med att räkna hem investeringen inom de kommande åren. Intäkterna framgent kommer vara med och säkra framtida investeringar på anläggningen. 

Hur har mottagandet varit?
– Otroligt positivt. Många medlemmar är glada över att kunna förlänga säsongen och träna året om. Vi använde oss tidigare av en industrilokal för inomhusträning som låg en bit bort vilket gjorde att våra tränare fick tillbringa stora delar av vintersäsongen med att sitta i bilen. Nu är vi allt samlat på anläggning vilket stärker oss alla. 
Med en toppmodern anläggning kan medlemmar, partners och gäster förbättra sitt spel under trevliga förhållanden vilket passar bra in i vår klubbs idrottsprofil, där vi vill erbjuda möjligheter att utveckla sitt spel. Elitspelare får bättre möjligheter att konkurrera och nå sina mål. 

Hur länge planerar ni att ha öppet? Året om?
– Vi ska ha öppet året runt. Det är ju en fantastisk möjlighet att kunna variera rundorna på Karlstad Golfklubb med att slå sina kompisar och kollegor under en runda på Pebble Beach eller St Andrews en regnig dag under sommarhalvåret. 
– Under våren är det perfekt att exempelvis mäta upp längderna med samtliga klubbor för att vara i fas när utesäsongen drar igång. 

Vilken är den största vinningen med projektet?
– Vi får allt samlat på anläggningen, vi adderar innehållet till våra medlemmar och partners, vi växer som golfklubb och i attraktionsvärde.


Ny – lyxig – golflounge har slagit upp portarna


Text: Jesper Johansson • 2021-01-18
Banor och resorNyheterGolfsverige
Scroll to Top