5de476f85828b

Banor och resor

Västra vs. Östra – vilken väljer du?

Smålandsklubben har två banor - Västra och Östra. Svårt att välja? Köp en dagsgreenfee – klart prisvärt!

Text: • 2016-04-15 Uppdaterad 2016-04-15

Läget är en smula avsides, och det krävs en del bilmil genom Smålands skogar för att hitta hit. Men väl på plats i Isaberg finns det mesta du behöver för en bra golfhelg. Boende, två banor, fina träningsmöjligheter och en centralt belägen restaurang.

Vårt val föll på Östra banan, eftersom den anses som den något starkare av de två. Och visst är designen helt okej, men det som utmärkte sig den här gången var de hårda, torra spelytorna och det finfina skicket.  

KARAKTÄR:
Skogsbana. 

SPELA NÄR:
Under hösten är banan som allra finast.

PASSAR FÖR:
Här kan de flesta hitta en lämplig balans av utmaningsgrad och möjlighet att prestera ganska vettigt.

HÖJDARHÅLET: 
Vassa och korta par 4:or är det alltför tunt med i Golfsverige. Men här finns ett riktigt bra exempel. Elvan är bara 266/241 meter långt och frestar oss att försöka komma i närheten av greenen. Chansen finns. Men oftast kommer notan i form av ett oerhört knepigt och alltför kort slag över någon av bunkrarna, in till en green som har plats för en golfboll och möjligen lite till.

SÄMSTA HÅLET:
Den som har nån vettig idé om hur det yxiga och krängande 16:e hålet egentligen ska spelas kan ju alltid slå en signal.

BEHÖVS EN MULLIGAN:
För 90 procent av Sveriges golfare är outpinnar längs med högersidan förenat med oro – och den är sällan obefogad. Så jo, det finns absolut risk för att vi behöver en andraserve här.

RÄCKER EN TREPACK:
Tveksamt. Det är på sina ställen en ganska tight och krävande skogsbana och det kan bli svettigt.

TUFFASTE SEKVENSEN:
Den som tar sig igenom 8, 9 och 10 utan katastrofer i scorekortet är på god väg mot en bra score. För här gäller det att prestera på topp.

SIGNATURHÅLET:
Inte svårt – men förföriskt vackert. Isabergs 15:e är ett av de där små par 3:orna som definierar Golfsverige.

TRÄNINGSDAGS:
Nej, vi vet att du inte åker till Isaberg för att träna. Men om du nu skulle råka få några timmar över så finns det fina ytor att vässa spelet på.

ÖSTRA VS VÄSTRA:
Inget självklart val, men Östra är nog snäppet vassare. Fast är du ändå här så kan du lika gärna spela båda. Köp en dagsgreenfee – klart prisvärt!

FRAMTIDEN:
Klubbens store son Patrik Sjöland är involverad i en grupp som kikar på framtida förbättringar för att lyfta banan ytterligare. På önskelistan finns bland annat ett nytt avslutningshål, som i skisserna ser riktigt häftigt ut.

PATRIK SJÖLANDS FAVORIT:
“Jag gillar verkligen det 15:e hålet. De härliga vyerna över sjön gör att man mår bra där. Hålet ingår i min ‘standardslinga’. Jag brukar stå och träna uppe på det fina övningsfältet och sedan kliver jag in på åttan och spelar de sista elva hålen.”

PLUS:
Under vårt besök, en senhöstdag, var skicket fantastiskt.

MINUS:
Några av par 4:orna är riktiga hemmahål, som kräver några ronder för att förstå. 

Tjuvar slog till under polis-SM i golf


Text: • 2016-04-15
Banor och resorBanor & resorIsaberg GK
Scroll to Top