5de47a76c730f

Banor och resor

Citypuls och golf i Rom

Gillar du citypuls och golf? Då finns den perfekta kombinationen i Italiens huvudstad.

Text: CM Hellsten • 2016-03-15 Uppdaterad 2016-03-15

I december blev det offentligt att Italien tilldelats Ryder Cup 2022. Det blir Marco Simone Golf & Country Club som får arrangera den prestigefyllda lagmatchen mellan Europa och USA om sex år.

“Italien är ett av de mest underskattade golfresmålen”

– Vi tror att det kommer att bli ett ökat intresse för golf generellt till Italien och inte bara Rom. Italien är ett av de mest underskattade golfresmålen och har över 200 golfbanor, som i de flesta fall håller fantastisk kvalitet, säger Johan Kullenberg, marketing manager på Golf Plaisir.

Marco Simone G&CC ligger nordost om Rom.

I stadens sydvästra delar finns Parco de Medici.

Det är ett av Golf Plaisirs allra äldsta resmål.

“Unikt då de flesta golfresmål finns på marknaden max 5-7 år”

Vad är det som gör att anläggningen fortfarande lockar golfare efter 20 år?

– Det är väldigt unikt då de flesta golfresmål finns på marknaden max 5-7 år, sedan avtar intresset och de kan komma tillbaka efter en längre paus. Jag tror att det finns flera orsaker till att Parco de Medici är populärt år efter år. Det unika läget – bara 30 minuter in till Fontana di Trevi, mitt i Rom hjälper givetvis till. Det är många som vill kombinera golf med storstad och då finns det inte så många alternativ som är lika bra, säger Johan Kullenberg.

Citypuls och golf i Rom
Foto: Jacob Sjöman
Layouten på Parco de Medici är ett italienskt-amerikanskt samarbete.

“I amerikansk stil med mycket vatten, stora greener och läckert utlagda bunkrar”

Hur är golfen?

– En parkbana med 27 utmanande hål, med hotellet i anslutning till banan. Italienaren Massimo Manelli svarar för layouten men tack vare att Jim Fazio var med i designarbetet går banan i amerikansk stil med ganska mycket vatten, stora greener och läckert utlagda bunkrar. Vi har obegränsad greenfee så man får spela hur mycket man vill. De flesta spelar på förmiddagen och tar sedan hotellets shuttle-buss in till Rom på eftermiddagen. En annan fördel med Parco de Medici är att det ligger nära flygplatsen utan att man störs av flygplanen. Så vill man åka på en weekendresa så är det i det närmaste perfekt – mycket golf och någon kväll inne i Rom.

Citypuls och golf i Rom
Colosseum är ett givet utflyktsmål under resan till Rom.

 “Golf och storstad är något som efterfrågas”

Hur lång tid tar bussresan in till Rom?

– Cirka 30 minuter. Hotellets shuttle är det absolut smidigaste sättet att ta sig in till Rom. Den går åtta gånger per dag och sista turen tillbaka går 22.30, så ska man vara ute lite längre så blir det taxi tillbaka. Vår golfvärd arrangerar varje vecka en stadsvandring med professionella guider som tar en genom många av Roms sevärdheter. Rom har så mycket att erbjuda både när det gäller historia, shopping och mat. Det finns en trend i att kombinera två resor i en – golf och storstad är något som efterfrågas.

Vad kostar bussturen?

– Fyra euro tur och retur. 

Där spelas Ryder Cup 2022


72 timmar Rom


Hemma i Toscana


Text: CM Hellsten • 2016-03-15
Banor och resorBanor & resorItalienWeekend
Scroll to Top