Sporting Club Berlin har två banor, en av Nick Faldo den andra av Arnold Palmer. Foto: Klubben

Bästa golfbanorna i Berlin

Var spelar man om man är prismedveten utbytesstudent i Bryssel eller vill spela bra banor och samtidigt få schysta restauranger nära Berlin? Är Vilamoura prisvärt och hur är träningen och boende på spanska Rompido eller i Thailand?

Text: Fredrick Månsson • 2014-10-03 Uppdaterad 2014-10-03

Läs alla tips

Intresserad av att veta mer om golfresor? Läs reseexpertens alla frågor och svar om resor över hela världen.

Här hittar du alla frågor & svar.

Fråga ResebloggenVilken bana är den bästa kring Malaga? Hur flyger man enklast till Orlando? Vilka länder är de mest underskattade att spela i?
Ställ dina frågor till vår golfreseexpert Fredrick Månsson som från i år (2015) svarar via Resebloggen.

Mejla på resebloggen@golf.se

FRÅGA: Jag tillbringar hösten/vintern i Bryssel som utbytesstudent och letar efter en bra, prisvärd golfbana i höst. Har du någon erfarenhet av bra golfbanor i Bryssel eller det direkta närområdet? Ett stort plus är om det är möjligt att ta sig till golfbanan med kollektiva trafikalternativ men det kan jag hitta själv om jag bara får tips på prisvärda anläggningar. Hittills har jag tagit mig till Brussels GC som är en mycket trevlig träningsanläggning men letar efter en fullängdsbana.

SVAR: En helt okej fullängdsbana som inte ställer några högre krav på spelduglighet är Rinkven GC. Den ligger uppe i Antwerpen och jag var där för bara någon månad sen och blev positivt överraskad av den fina layouten. Något old school men ändå skön att spela. Stenpoel GC är en annan liten skön rackare. Inte fullängd som du är ute efter men ändå ett alternativ om du vill ha något att spela. En liten bit söder om Bryssel ligger Hulencourt som är en annan fin bana. Har spelat den själv några gånger och det skulle jag gärna göra igen. Klassisk parkbana, inte så gammal. (Publicerad 2014-10-03)

 

FRÅGA: Vi är några kompisar som tänker spela golf i Berlin med omnejd i slutet av april, början av maj 2015. Vi skulle vilja ha förslag på var man bor och gärna i en trevlig mindre ort utanför Berlin med bra restaurangliv. Och framförallt förslag på 3-5 banor som inte ligger alltför långt ifrån boendet.

SVAR: Är ni beredda på att dra dryga timmen norr om Berlin så har ni Fleesensee. Det är ett mycket bra ställe med flera banor. Jag var där så sent som förra veckan och det var inte sista gången jag åker dit. Strax intill ligger ett gäng småbyar och den lilla staden Müritz var både trevlig och gemytlig och erbjöd en hel del schysta hak med lite käk om kvällarna. Vill ni vara lite närmre Berlin så ligger Stolper Heide GC mig varmt om hjärtat. Strax norr om stan och vad som är lite fräckt är att outgränsen till vänster om hål 14 på East Course en gång var gränsen mellan öst och väst. Lite historiens vingslag där med andra ord.
Dryga timmen söder om Berlin ligger Berlin Sporting Club. En bana av Nick Faldo som är hur bra som helst och den andra ritad av Arnold Palmer. Lite mer beskedlig men inte helt enkel. (Publicerad 2014-10-03)

 

FRÅGA: Vilket resmål rekommenderar du om man önskar bra kvalitet på golfen och boendet? Tänker oss våren 2015. Har varit till Vilamoura två gånger och bott på Tivoli Victoria och spelat Old Course, Millenium, Victoria, Quinta Do Lago samt Vale Do Lobo Royal. Har hittat resa, samma boende fem nätter samt fyra rundor på ovanstående banor för runt 7 200 kronor. Har du nåt annat resmål som håller samma standard för den pengen?

SVAR: Det enkla och snabba svaret på den frågan är nej. Det är ett pris jag skulle hugga direkt utan att blinka. Banorna du nämner är ju idel toppbanor och framåt våren är också vädret helt okej därnere och framförallt så har greenerna tagit sig efter eventuella gräsbyten som man ibland gör vintertid med den typen av gräs som man har där. (Publicerad 2014-10-03)

 

FRÅGA: Vi är åtta norrlänningar som söker en tidigare säsongsstart genom att åka ner till Spanien i slutet på april. El Rompido är förslaget som ligger just nu, har du några erfarenheter därifrån? Boende på golfbanan och 36-hålsanläggning är det som lockar. Kanske har du någon annan resort att rekommendera?

SVAR: Som jag nämnde i ett svar ovan så är ju anläggningarna i Portugal både prisvärda och oerhört fina. Golfen är lite dyrare i Spanien överlag även om skillnaden inte är gigantisk. Jag har själv inte varit på Rompido men vad jag har hört från de som varit där (pålitligt folk) så har de blivit både positivt överraskade och vänligt bemötta. Kanske skulle det kunna vara något att bo en bit ifrån banan runt Gibraltar och ha en hel drös av banor inom 20 minuter med bil som alla är hur grymma som helst. Jag snackar då San Roque, Sotogrande, La Reserva, Valderrama och Finca Cortesin. Kan kanske vara värt att kolla upp. (Publicerad 2014-10-03)

 

FRÅGA: Jag söker efter golfbana/banor i Thailand där det finns tillgång till övningsområde (bunkrar, inspel, chip) samt range och bana så man kan träna. Vill ha ett torrare klimat så gärna i norra delen av landet. Är ute efter fyra veckor i januari.

SVAR: Då skulle jag nog satsa på området kring Chiang Mai. Där är klimatet aningen torrare och det finns flera banor av finfin sort. Själv skulle jag i din sits styra kosan mot Alpine Golf Resort Chiang Mai eller Chiang Mai Highlands GC. (Publicerad 2014-10-03)


Text: Fredrick Månsson • 2014-10-03
Banor och resorBanor & resorNyheterTysklandWeekend
Rulla till toppen