Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort i Cannes har två 18-hålsbanor – Chateau & Riou Course. Foto: Terre Blanche

Banor och resor

Bästa golfbanorna i Cannes

På onsdagen startar den världsberömda filmfestivalen. När Hollywoodstjärnorna lämnat staden är det dags för golfarna att checka in.

Text: CM Hellsten • 2014-05-13

En gång om året packar hela Hollywoodeliten sina resväskor och flyger till södra Frankrike där kuststaden Cannes arrangerar en uppmärksammad filmfestival.
Michael Douglas har varit där.
Precis som Samuel L. Jackson.
Och Hugh Grant.
Trion är skickliga aktörer även på golfbanan och mellan alla filmvisningar i Cannes lirar skådespelarna gärna en och annan golfrond.
– Hollywoodstjärnorna brukar hålla till på Terre Blanche. Château-banan rankas som Frankrikes sjunde bästa och har även prisats av IAGTO, den globala golfturismens organisation, säger Mélanie Pessino på Cannes turistbyrå.

14-25 maj arrangeras filmfestivalen.
När passar det bäst för golfarna att besöka Cannes?
– Egentligen när som helst förutom under just den perioden… 22-28 september arrangeras Cannes golfvecka då det finns en rad förmånliga erbjudanden – från två nätter och två greenfees för 210 euro per person (1 970 kronor). Regionen har ett bra klimat även under vintern och då finns det många lediga tider på golfbanorna. För grupper om minst tio personer bjuder även staden på en valfri aktivitet utanför golfbanan, säger Mélanie Pessino.

Inom 60 km från Cannes finns tio golfklubbar. En av dem är Riviera Golf de Barbossi. Robert Trent Jones Senior-banan öppnade 1991 och ligger i ett stort parkområde med utsikt över mäktiga berg. Vyerna till trots är det bara tio minuter till golfklubbens hotell som är beläget vid rivieran.

2010 kom Victor Dubuisson på en 24:e plats i Nordea Scandinavian Masters som var har hans debut som proffs. Han säger till European Tour att prispengarna på motsvarande 155 000 kronor gick till att betala hyran för lägenheten hemma i Cannes.
I dag är fransmannen rankad som världens 23:e bäste spelare. 

Från Cannes till flygplatsen i Nice tar det en halvtimme att köra.

För mer info: www.cannes-destination.com

Bild 1131126
FOTO: RIVIERA GOLF DE BARBOSSI
Det är Robert Trent Jones Senior som har designat Riviera Golf de Barbossi.  

Bild 1131128
Foto: CANNES-DESTINATION.COM
Efter ronden får det bli en promenad längs stranden i Cannes.

Bild 1131129
FOTO: GETTY IMAGES
På onsdagen är det dags att rulla ut röda mattan i Cannes när filmfestivalen invigs. 


Text: CM Hellsten • 2014-05-13
Banor och resorBanor & resorFrankrikeNyheterVeckoresaWeekend
Scroll to Top